Online beleggen

Je bent hier: Home > Koersen > TNT Express

Koers aandeel TNT Express - Euronext Amsterdam

Grafiek CFD op aandeel TNT Express


Profiel TNT Express

Internationaal pakketvervoer

Pakketvervoerder TNT Express is opgericht in 2011, het resultaat van de opsplitsing van TNT.NV en PostNL. Voor de opsplitsing was PostNL een onderdeel van KPN waarvan het in 1998 is afgesplitst en vlak daarvoor nog het Australische Thomas Nationwide Transport (TNT) heeft overgenomen. PostNL heeft een belang van 14,8% in TNT Express.

Sinds het ontstaan van TNT Express in 2011 heeft de onderneming vooral aandacht voor kostenreductie en het verhogen van de productiviteit om de sterke internationale positie in de competitieve markt van pakketvervoer te handhaven en uit te breiden. Onderdeel van de strategie van TNT Express is het richten van de focus op de Europese markt waar palletvrachten, zwaargewicht pakketten en internationale zendingen de belangrijkste marktsegmenten zijn.

Krachtenbundeling met mega pakketvervoerder FedeX

Sinds 2016 maakt TNT Express onderdeel uit van het Amerikaanse Federal Express (FedeX), één van de bekendste pakketvervoerders ter wereld. Dankzij de overname van TNT Express is FedeX de tweede speler op de wereldmarkt geworden. Concurrent DHL is de grootste. De overname door FedeX heeft voor TNT Express de deuren geopend naar hypermoderne en efficiënte verzendposten op strategische punten die door FedeX zorgvuldig zijn opgebouwd.

Doordat TNT Express zich sinds het ontstaan in 2011 vooral op het verankeren van de fundering in Europa heeft moeten focussen heeft het aandeel van TNT Express zich in een relatief veilige zone begeven. Nu de krachtenbundeling met FedeX een feit is liggen de verwachtingen voor TNT Express hoog want de efficiënte bedrijfsvoering van FedeX levert de onderneming al enkele jaren winstpercentages op die liggen tussen de 6 en 7,5 procent. Hierdoor hebben beleggers een groot vertrouwen in de toekomst.
 Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services Comm.V
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu