Online beleggen

Je bent hier: Home > Koersen > Randstad

Koers aandeel Randstad - Euronext Amsterdam

Grafiek van het aandeel Randstad


Profiel Randstad

Randstad

Randstad Holding nv is één van de grootste uitzendbedrijven wereldwijd. Randstad is actief als uitzendbureau en werft tijdelijk personeel, verzorgt permanente plaatsing en de recruitment van managers. Daarnaast biedt Randstad ook nog meer aanvullende andere diensten aan rondom werving en selectie van personeel. Zo beschikken ze over een pool met consultants en specialisten en bieden ze opleidingen en in house HR services aan. Randstad is actief in zestien landen in Europa en opereert vanuit 1.633 vestigingen. Ook in de VS en Canada is het concern aanwezig. De organisatie kent drie divisies. De divisie Interim Professionals – Yacht - die managers rekruteert. De tweede divisie is Mass-customized staffing. Deze wordt gevormd door Randstad (actief in 16 landen) en Tempo Team (alleen actief in Nederland). De laatste divisie betreft in-house services. Daaronder vallen Capac Inhouse Services en Randstad inhouse Services.

Strategie Randstad

Randstad richt zich met haar strategie op de flexibilisering van de arbeidsmarkt en de toenemende digitalisering. Zo creëerde het bedrijf bijvoorbeeld samen met de Vereniging Eigen Huis en Obvion als eerste een hypotheek voor haar flexwerkers. De zogenaamde in house constructies in bedrijven worden verder uitgebreid. Deze activiteiten bieden een hoger rendement.

Successen en missers

De economische crisis heeft het resultaat van Randstad een aantal jaren behoorlijk onder druk gezet. Vanaf 2010 begon de omzet binnen sommige marktsegmenten langzaam weer te verbeteren. In 2015 nam Randstad het bedrijf Proffice over waarmee het haar positie in het segment hoger opgeleid personeel versterkte. De omzet is de afgelopen jaren flink gestegen en deze trend zet door. Het grootste deel (67%) daarvan komt uit Europa. In Amerika boekt Randstad sinds een aantal jaren goede resultaten maar Europa blijft achter. Advertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu