Online beleggen

Je bent hier: Home > Koersen > Heineken

Koers aandeel Heineken - Euronext Amsterdam

Grafiek van het aandeel Heineken


Profiel Heineken

Geschiedenis van Heineken N.V.
Heineken N.V. is een multinational dat opgericht is in Nederland. Heineken N.V. is actief in de bier- en drankensector. Heineken NV is genoteerd op de Amsterdamse effectenbeurs.

Het is opgericht door Gerard Adriaan Heineken. Hij richtte in 1864 in de hoofdstad Amsterdam een brouwerij op. Na de eerste wereldoorlog richtte Heineken zich meer op de export. In 1968 kwam er een fusie tussen Heineken en Amstelbier. Door de overname van het biermerk Brand uit Limburg werd Heineken de grootste aanbieder op de Nederlandse markt.

De kleinzoon van Gerard Adriaan Heineken, oftewel Freddy Heineken heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de groei van Heineken en is in staat geweest om Heineken uit te laten groeien tot een internationaal opererend bedrijf.

Heineken is nu actief in meer dan 178 landen over de hele wereld. Het is een van de grootste brouwerijen die de wereld kent en heeft in 71 landen brouwerijen gevestigd. Meer dan de helft van de productie wordt in Europa afgenomen. Heineken is ook het meest verkochte biermerk in Europa. Heineken N.V. heeft naast Heineken ook andere merken in beheer. Bij elkaar zijn dat er meer dan 250. De bekendste merk is Amstel.

Kartelvorming

Heineken kreeg in april 2007 een boete van bijna 219 miljoen euro opgelegd door de Europese Commissie onder leiding van eurocommissaris Nellie Kroes. Ze kregen de boete omdat er verboden prijsafspraken waren gemaakt met drie andere brouwers. De vier brouwers hadden vrijwel de gehele Nederlandse biermarkt in handen, met als koploper Heineken die een aandeel van ongeveer 50 procent in handen had. De andere drie brouwers waren goed voor 15% per brouwer.Advertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu