Online beleggen

Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Je bent hier: Home > Koersen > Fugro

Koers aandeel Fugro - Euronext Amsterdam

Grafiek van het aandeel Fugro


Profiel Fugro

Het ontstaan van Fugro

Fugro staat voor FUnderingstechniek en GROndmechanica. Het is van oorsprong een Nederlands bedrijf. Het bestaat sinds 1962 en sinds 1992 is het ook beursgenoteerd aan Euronext Amsterdam. De grootste aandeelhouder is Boskalis met 25% van de aandelen. Fugro heeft zich ontwikkeld tot een van de grootste advies- en ingenieursbureaus binnen Europa.

Activiteiten

Het bedrijf houdt zich bezig met gegevensverzameling over het aardoppervlak en de (zee)bodem. Fugro interpreteert deze verzamelingen en geeft op basis hiervan adviezen aan de bouw, mijnbouw en olie- en gasindustrie. Aan de hand van die technische gegevens en informatie zijn de opdrachtgevers dan in staat om te ontwerpen, bouwen en onderhouden van bouwwerken en infrastructuren.

De bedrijfsactiviteiten van Fugro zijn onder te verdelen in drie hoofdactiviteiten. Deze hoofdactiviteiten worden gerangschikt onder geotechnieksurvey en geoscience.

Met geotechniek onderzoeken ze fysische en geologische eigenschappen van de aardbodem. Dit doen ze door middel van technologieën die ze hebben ontwikkeld. Verder geven ze advies bij funderingsontwerpen en voeren ze materialenonderzoek uit. Deze activiteiten voeren ze wereldwijd uit om projecten van hun opdrachtgevers te kunnen adviseren en ondersteunen. Met survey richten ze zich op het adviseren en ondersteunen van projecten op het gebeid van olie- en gasindustrie. Met geoscience houden ze zich bezig met het verzamelen, verwerken, interpreteren en de opslag en het beheer van geofysische en geologische gegevens.

Koersdaling

Op juli 2014 daalde de beurswaarde met bijna 20%. De winstmarges waren door de dalende prijzen in de olie- en gasindustrie afgenomen. De daling is daarna verder toegenomen waardoor het aandeel met 70% is gedaald.

Artikels over Fugro

Fugro staat op groot verlies na berichtgeving over betrokkenheid bij dambreuk

dinsdag 20 december 2022

Het Nederlandse bodemonderzoeksbedrijf Fugro is flink onderuit gegaan op het Damrak. Het bedrijf stond gisteren halverwege de dag op een verlies van maar liefst 27 procent.
Lees meer


Aandeel Fugro verkopen

maandag 02 mei 2016

Oliedienstverlener Fugro blijft kampen met problemen. In het eerste kwartaal werd een omzetdaling geboekt met 25% en werd er verlies gemaakt. Analisten geven verkoopadviezen af.
Lees meer
Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Crypto koersen


Populair op Beleggenonline


Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu