Online beleggen

Je bent hier: Home > Koersen > Fugro

Koers aandeel Fugro - Euronext Amsterdam

Grafiek van het aandeel Fugro


Profiel Fugro

Het ontstaan van Fugro

Fugro staat voor FUnderingstechniek en GROndmechanica. Het is van oorsprong een Nederlands bedrijf. Het bestaat sinds 1962 en sinds 1992 is het ook beursgenoteerd aan Euronext Amsterdam. De grootste aandeelhouder is Boskalis met 25% van de aandelen. Fugro heeft zich ontwikkeld tot een van de grootste advies- en ingenieursbureaus binnen Europa.

Activiteiten

Het bedrijf houdt zich bezig met gegevensverzameling over het aardoppervlak en de (zee)bodem. Fugro interpreteert deze verzamelingen en geeft op basis hiervan adviezen aan de bouw, mijnbouw en olie- en gasindustrie. Aan de hand van die technische gegevens en informatie zijn de opdrachtgevers dan in staat om te ontwerpen, bouwen en onderhouden van bouwwerken en infrastructuren.

De bedrijfsactiviteiten van Fugro zijn onder te verdelen in drie hoofdactiviteiten. Deze hoofdactiviteiten worden gerangschikt onder geotechnieksurvey en geoscience.

Met geotechniek onderzoeken ze fysische en geologische eigenschappen van de aardbodem. Dit doen ze door middel van technologieën die ze hebben ontwikkeld. Verder geven ze advies bij funderingsontwerpen en voeren ze materialenonderzoek uit. Deze activiteiten voeren ze wereldwijd uit om projecten van hun opdrachtgevers te kunnen adviseren en ondersteunen. Met survey richten ze zich op het adviseren en ondersteunen van projecten op het gebeid van olie- en gasindustrie. Met geoscience houden ze zich bezig met het verzamelen, verwerken, interpreteren en de opslag en het beheer van geofysische en geologische gegevens.

Koersdaling

Op juli 2014 daalde de beurswaarde met bijna 20%. De winstmarges waren door de dalende prijzen in de olie- en gasindustrie afgenomen. De daling is daarna verder toegenomen waardoor het aandeel met 70% is gedaald.Advertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu