Online beleggen

Je bent hier: Home > Koersen > Aziatische beursindices

Aziatische beursindices

Natuurlijk zijn er naast de Europese beursindices en de Amerikaanse beursindices ook nog andere beurzen. Wanneer de beurs in de VS sluit omstreeks 22u, neemt Australië het over rond 23u. Vanaf 1u 's nachts zijn vervolgens de Aziatische beurzen in Tokio en Hong Kong actief.

Australië ASX 200 koers en grafiek

In Australië hebben we de Australian Securities Exchange (ASX) in Sydney, die is opgericht in 1861 voor de handel in metaal en wol. In 1871 veranderde de naam in de Sydney Stock Exchange. De ASX 200 bevat de 200 belangrijkste bedrijven uit Australië.


Hong Kong - Hang Seng koers en grafiek

De Hong Kong 45 of Hang Seng Index is een marktkapitalisatie-gewogen index van 45 van de grootste bedrijven die verhandeld worden op de Hong Kong Exchange. De Hang Seng-index wordt in stand gehouden door een dochtermaatschappij van Hang Seng Bank, en is gepubliceerd sinds 1969. De index heeft tot doel de leiding vast te leggen van de Hong Kong Beurs, en beslaat ongeveer 65% van de totale marktkapitalisatie. De Hang Seng-leden zijn ook ingedeeld in één van de vier sub indexen gebaseerd op de belangrijkste lijnen van de het bedrijfsleven. Deze zijn handel en industrie, financiën, nutsbedrijven en eigendommen.


Nikkei 255 koers en grafiek

De Nikkei 225 is de belangrijkste beursindex van de aandelen genoteerd aan de Japanse beurs, de Tokyo Stock Exchange. Ondanks de opkomende economieën van andere Aziatische landen, geldt de Nikkei 225 nog steeds als de veruit belangrijkste beursindex van Azië. Zoals de naam Japan 225 al suggereert, geeft de index de koersontwikkeling weer van 225 aandelen. Sinds 1971 berekent de krant Nihon Keizai Shimbu (Japans Financieel Dagblad) dagelijks de index. Het is een prijsgewogen index, dit wil zeggen dat dividenduitkeringen een drukkend effect hebben op de index. Tevens bestaat er in Japan nog een beursindex genaamd Topix. Deze is breder samengesteld en volgt de koersontwikkeling van de 1700 belangrijkste Japanse aandelen.Advertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu