Online beleggen

Je bent hier: Home > Koersen > Corbion

Koers aandeel Corbion - Euronext Amsterdam

Grafiek van het aandeel Corbion


Profiel Corbion

Geschiedenis

CSM staat voor Centrale Suiker Maatschappij. Inmiddels heeft het de naam veranderd in Corbion maar in de volksmond noemt men het nog steeds CSM.

CSM is in 1919 opgericht en hield zich louter bezig met het produceren van suiker uit suikerbiet. CSM is een voedingsconcern van Nederlandste bodem en opereert wereldwijd. Het kent zijn oorsprong zogezegd uit de bietenindustrie. Jarenlang heeft CSM zich alleen met het produceren van suiker uit suikerbieten bezig gehouden.

Na verloop van tijd heeft het bedrijf verschillende bedrijven overgenomen en daarmee de bedrijfsactiviteiten uitgebreid. Het bedrijf weet keer op keer te groeien door overnames en acquisities. In 2000 was de overname van het bakkerijonderdeel producten van Unilever waarmee de suikeractiviteiten minder werden en de bakkerijproducten één van de kernactiviteit werden.

Tot 2013 hield het zich bezig met de productie en distributie van bakkerijproducten en ingrediënten voor onder andere de ambachtelijke en industriële bakkerijen. Deze tak van de industrie heeft CSM uiteindelijk in 2013 verkocht en is verder gegaan onder de naam Corbion.

Huidige kernactiviteiten

Het bedrijf houdt zich nu meer bezig met diverse melkzuurtoepassingen voor de industrieën op het gebied van voeding, chemie en farmacie. Corbion neemt een sterke positie in op de markt en is marktleider op het gebied van melkzuur.

Met de melkzuurdivisie heeft Corbion de afgelopen jaren bioplastics ontwikkeld. Bioplastics wordt dan gemaakt op basis van melkzuur en is biologisch afbreekbaar. Corbion wil de komende jaren meer investeren in deze toepassing om milieuvriendelijke plastic te kunnen produceren en daarmee marktleider worden.Advertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu