Online beleggen

Je bent hier: Home > Koersen > Philips Electronics

Koers aandeel Philips Electronics - Euronext Amsterdam

Grafiek van het aandeel Philips Electronics


Profiel Philips Electronics

Philips Electronics

Het huidige Philips Electronics is ontstaan vanuit de gloeilampenfabriek van Frits Philips in 1891. Na allerlei fusies en interne wijzigingen ontstond hieruit in 1991 Philips Electronics. Het huidige Philips is één van de grootste bedrijven te wereld op het vlak van electronica. De producten en diensten kunnen worden onderverdeeld in zes divisies te weten: Lichting, Consumer Electronics, Domestic Appliances and Personal Care, Semiconductors, Medical Systems & Diversen. De divisie lighting bestaat uit lampen, armaturen, schakelaars en verlichtingselektronica. De divisie Consumer Electronics produceert audio- en video-apparatuur, telefoons en computermonitoren. De divisie Domestic Appliances and Personal Care brengt keuken- en andere huishoudelijke apparatuur op de markt en de divisie semiconductors maakt schakelingen en halfgeleiders voor consumentenelektronica. Ten slotte maakt de divisie Medical Systems systemen voor beeldvorming en patiëntbewaking voor de medische sector. Tot de sectoren Diversen behoren onder andere onderzoeks- en technologiecentra. In 1983 maakte Philips Electronica haar entree op de beurs.

Strategie

In de strategie van Philips wordt voor de komende jaren gestreefd naar een marge van 10%. Dit percentage zou eventueel hoger kunnen uitvallen doordat Philips de afgelopen jaren diverse saneringen heeft uitgevoerd. Hierdoor zijn de bedrijfskosten flink verlaagd. Daarnaast richt Philips haar strategie op nieuwe verlichtingsproducten met een hoger rendement zoals ledlampen.

Successen en missers

De resultaten in de gezondheid en lichtdivisie groeien en leveren goede resultaten op. Dit wordt afgezwakt door de televisietak en de stagnerende consumentenelektronica. Er gaan bij beleggers soms geluiden op om bepaalde divisies af te stoten zoals de consumentenelektronica. Dit zou het echter bedrijf met een derde verkleinen en de opbouwde waarde van het merk Philips teniet doen. Ook voor de sector health zou er in dit geval veel marktkennis verloren gaan. Vooralsnog is daarom alleen de conjunctuurgevoelige chipsdivisie afgestoten.Advertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu