Online beleggen

Je bent hier: Home > Koersen > OCI Company Ltd

Koers aandeel OCI Company Ltd - Euronext Amsterdam

Grafiek van het aandeel OCI Company Ltd


Profiel OCI Company Ltd

OCI Company Ltd

OCI Company Ltd is in 1959 opgericht Koreaans bedrijf gevestigd in Seoul dat groene energie en chemische producten en grondstoffen levert. OCI Company opereert in zes landen en heeft meer dan 4.800 werknemers. De belangrijkste producten die OCI Company Ltd produceert zijn petrochemische stoffen en anorganische chemicaliën en duurzame energieproducten. OCI behaalde in 2011 de bekroning tot best presterende chemisch bedrijf in de Dow Jones duurzaamheidsindex. Ook kreeg het van de Koreaanse regering het ‘no1 groene bedrijf’ certificaat. OCI levert concurrerende chemische en andere relevante producten. Door de sterke marketingstrategie die gebaseerd is op het verzamelen van industriële verbruiksdata is OCI in Korea zelf marktleider op het gebied van chemische producten.

Strategie

OCI Company Ltd heeft een strategie die sterk gericht is op expansie. Het lokale bedrijf is inmiddels gevestigd in vijf landen en het heeft buitenlandse afdelingen in acht landen. Zo is een krachtig netwerk ontstaan in China, Europa, Azië, het Midden Oosten en Amerika. Het bedrijf zal in de toekomst verder blijven pionieren en expanderen. OCI Company zal haar marketing inspanningen blijven verbeteren om bij te dragen aan een verdere uitbreiding naar andere markten en de groei van het aantal klanten. In de toekomst wil OCI Corporation gespecialiseerde diensten en producten ontwikkelen met een hoger rendement waarbij de klant en de klantbehoefte steeds centraal staan.

Successen & missers

De omzet groeide van ruim 2,1 miljard IJS dollar in 2009 naar 3,8 miljard IJS dollar in 2011 en het netto resultaat van 335 miljoen in 2009 naar 780 miljoen IJS dollar in 2011. Het bedrijf startte een aantal jaar geleden met de productie van siliconen voor zonnepanelen en werd in korte tijd een van de leidende bedrijven wereldwijd binnen deze markt. Verder is OCI wereldwijd de grootste producent van nitrogen trifluoride (NF3) en tweede producent wereldwijd van silicium waterstof (SiH4). OCI blijft strategisch investeren in de toekomst. De capaciteit zal blijvend worden uitgebreid. Er moet evenveel aandacht worden besteed aan risico management als aan capital efficiency management zodat de jaarbalans er gezond uit blijft zien terwijl er grote investeringen worden gedaan.Advertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu