Online beleggen

Je bent hier: Home > Koersen > Relx

Koers aandeel Relx - Euronext Amsterdam

Grafiek van het aandeel Relx


Profiel Relx

RELX is het oude Reed Elsevier en onderdeel van de RELX Group. Dit concern is een van de grotere uitgevers in Nederland en houdt zich bezig met het uitgeven en verkopen van informatie en dan met name medische, juridische, educatieve vakinformatie. Het concern bestaat uit twee onderdelen: Elsevier Reed Finance BV en Reed Elsevier PLC. Kernactiviteiten bestaan uit het uitgeven van tijdschriften en andere uitgaven. Daarnaast worden er abonnementen verkocht op digitale databanken en online diensten en vakbeurzen georganiseerd. Reed exhibitions is de grootste beurzenorganisatie ter wereld.

Strategie

Technologie is een belangrijk speerpunt en dit blijft ook zo in de toekomst. Het grootste deel van het investeringsbudget gaat naar technologische ontwikkelingen. RELX wil graag een bigdata bedrijf worden. De RELX Group is zeer succesvol met het verkopen van data. Een groot deel van omzet- en winstgroei komt uit deze tak.

Successen en missers

De omzet- en winstverwachting is voor 2015 conform de prognoses en ook voor de jaren erna blijft de omzet verder stijgen. Het bedrijf is aantal jaar geleden succesvol gefuseerd met het Engelse Reed International. Dit lag in lijn met de strategie van Elsevier om nieuwe informatiemarkten aan te boren. Op de juridische markt blijft de situatie moeilijk en blijven de resultaten achter. Het bedrijf is zeer succesvol met het leveren van data – vooral in Amerika. Op deze markt is nauwelijks concurrentie. De uitgave Elsevier staat sinds begin 2015 in de verkoop omdat het niet meer behoort tot de kernactiviteiten. Tot op heden is het opinieweekblad nog niet verkocht.Advertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu