Online beleggen

Je bent hier: Home > Koersen > Amerikaanse beursindices

Amerikaanse beurs

Op de Amerikaanse beurs hebben we hoofdzakelijk 3 bekende indices die telkens een aantal aandelen groeperen. Deze 3 indices zijn de volgende: Dow Jones, Nasdaq 100, S&P500. Hieronder staan ze telkens iets uitgebreider beschreven.

Dow Jones index grafiek

De Dow Jones is de meest bekende index in de wereld en bestaat uit 30 echte internationale bedrijven die worden beïnvloed door risico-sentiment uit de hele wereld.

De Dow Jones is een van de meest bekende beursindices in de wereld. Historisch gezien was de index gemaakt om de bewegingen van de grootste industriële bedrijven in Amerika te volgen, maar vandaag de dag bestaat hij uit dertig bedrijven uit allerlei verschillende sectoren.

De Dow Jones wordt beïnvloed door belangrijke economische gegevens, zoals de werkloosheid of inflatie, geopolitieke gebeurtenissen en de beslissingen van de Federal Open Market Committee (FOMC), de Fed.

Nasdaq 100 grafiek (NQ 100)

De Nasdaq 100 (NQ 100) is de index met de 100 meest verhandelde tech-ondernemingen van de VS. Enkele bekende fondsen zijn bijvoorbeeld Microsoft, Intel en Qualcomn.

S&P500 grafiek

De Standard & Poor's 500 (kortweg: de S&P500 of de S&P) is de beursindex van de Verenigde Staten die het betrouwbaarste beeld geeft van de ontwikkelingen op de aandelenmarkt. De 500 grootste Amerikaanse bedrijven gemeten naar hun marktkapitalisatie zijn opgenomen in deze index, die samengesteld wordt door de kredietbeoordelaar Standard & Poor's. Beleggers en handelaren over de hele wereld houden nauwlettend de S&P 500 in de gaten, meer nog dan de Dow Jones Industrial Average index die bij het brede publiek bekender is. Tevens is de index een onderdeel van de Index of Leading Economic Indicators van het U.S. Department of Commerce.Advertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu