Online beleggen

Je bent hier: Home > Koersen > Unibail-Rodamco

Koers aandeel Unibail-Rodamco - Euronext Amsterdam

Grafiek van het aandeel Unibail-Rodamco


Profiel Unibail-Rodamco

Winkelcentra door heel Europa

De portefeuille van het Frans-Nederlandse vastgoedfonds Unibail Rodamco is gevuld met 73 hoog segment winkelcentra en is hiermee het grootste beursgenoteerde vastgoedfonds van Europa. Het bedrijf is in 2007 ontstaan nadat het Franse Unibail de aandelen van Rodamco Europe overnam. Ruim de helft van het in beheer zijnde commerciële vastgoed dat naast winkelcentra tevens tentoonstelling- en conventiecentra bevat, ligt in Frankrijk met de grootste concentratie in en rondom Parijs.

De huurders van de winkels in de winkelcentra zijn voornamelijk populaire, internationale retailers zoals, Apple en de kledingwinkels van Hollister en Forever 21. Van de totale vastgoed portefeuille ligt slechts 4% in Nederland met typische Hollandse winkelcentra zoals, Stadshart Amstelveen, en Leidschenhage in Leidschendam.

Winst uit huurinkomsten en strategische verkoop

De totale waarde van het vastgoed in de portefeuille van Unibail Rodamco ligt op een gemiddelde van 34 miljard euro. De omzet en winst haalt de onderneming voornamelijk uit de huurinkomsten. Daarnaast worden op strategische wijze panden verkocht en aangekocht. De huurinkomsten zijn sterk afhankelijk van de vitaliteit van de (lokale) economieën waar de winkelcentra staan. Sinds de oprichting in 2007 profiteert de onderneming van jaarlijkse stijgende huren wat van positieve invloed is op het dividend per aandeel.

Unibail Rodamco heeft 2085 mensen in dienst waarvan het grootste deel werkzaam is op het hoofdkantoor in Parijs. Onderdeel van de succesvolle strategie van de onderneming is het maken van vijf-jaar ontwikkelingsplannen. De analisten en ontwikkelaars binnen de organisatie blijken hiermee in staat te zijn te voldoen aan de hoge verwachtingen van de huurders van de panden. Advertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu