Online beleggen

Je bent hier: Home > Brokers vergelijken

Brokers vergelijken

Hoe koop je aandelen?

Wil je zelf beleggen op de beurs? Als je aandelen wil kopen, dan heb je een platform nodig om aan-en verkooptransacties uit te voeren. Dat doet een broker. Bij de meeste brokers kan je naast aandelen ook obligaties, ETF's of beleggingsfondsen kopen en op jouw beleggingsrekening bewaren.

Wat is de beste aandelen broker in Nederland?

In de onderstaande tabel krijg je een overzicht van verschillende brokers die in Nederland actief zijn. Klik op de groene knop als je bij een aanbieder een beleggingsrekening wilt openen of als je nog meer informatie wil lezen.

Hoe brokers vergelijken?

Wil je brokers vergelijken, dan moet je bepalen welke elementen voor jou persoonlijk belangrijk zijn.

Kosten

Natuurlijk zijn de kosten die brokers aanrekenen erg belangrijk. Dit omdat de kosten je rendement direct naar beneden drukken en dat speelt zeker wanneer je gaat beleggen met een klein bedrag. Maar vergelijken op de kosten alleen kan een beetje te eng zijn.

Frequentie van transacties

Hoeveel transacties doe je gemiddeld per maand of per jaar? Als je veel transacties doet is het belangrijk dat je een betrouwbare broker kiest met lage transactiekosten. In dat geval zijn de transactiekosten voor jou waarschijnlijk doorslaggevend.

Wil je echter meer advies hebben en beleg je slechts af en toe, dan zijn de transactiekosten in jouw geval minder belangrijk.

Support en helpdesk

Iedereen stelt andere eisen aan een broker. Sommige mensen vinden een Nederlandstalige helpdesk erg belangrijk, die via telefoon te bereiken is. Anderen zijn tevreden met een Engelstalige helpdesk die via mail of livechat werkt.

Minimum inleg

Bij sommige brokers moet je een bepaald bedrag storten om een account te mogen openen. Soms is dit slechts 100 euro, maar de serieuze brokers durven al gauw een minimumstorting van 5.000 euro vragen.

Ondersteuning met seminars en webinars

Sommige brokers kiezen ervoor om heel wat kennis met hun klanten te delen. Zo kan je rekenen op cursussen op hun websites, maar ook op fysieke events met uitleg of regelmatige webinars.

Gratis nieuws en analyses

Als belegger is het handig om gemakkelijk toegang te hebben tot actueel nieuws, analyses en handelsideeƫn.

Aandelen advies

Veel platformen geven per aandeel een overzicht van het advies van beurshuizen en analisten. Zo weet je meteen hoeveel koopadviezen een aandeel krijgt en welk koersdoel specialisten meegeven. Deze informatie kan je helpen om te bepalen welke aandelen je nu moet kopen.

Aangeboden tradingsoftware

Er is een groot verschil in de software die de brokers aanbieden. Er zijn gebruiksvriendelijke brokers, maar evengoed zijn er brokers met ingewikkelde platformen. Afhankelijk van hoeveel kennis je al hebt kies je voor een beperkt of juist een heel uitgebreid platform.

Aanbod van producten

Bij sommige brokers handel je alleen in aandelen. Bij andere brokers is de handel in opties ook mogelijk. Uiteraard kan je ook kiezen om gebruik te maken van meerdere brokers.

Toezicht en bescherming

Kies voor een gereguleerde broker. De klassieke aandelenbrokers die in Nederland actief zijn voldoen allemaal aan de strengste eisen. Je kan het ook buiten de grenzen gaan zoeken, maar kies dan bij voorkeur voor een Europees gereguleerde broker.Advertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu