Online beleggen

Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Deze website is gratis voor bezoekers. Om deze gratis dienst te kunnen aanbieden krijgen we een compensatie, commissie of advertentie vergoeding van de diensten of producten die op deze website vermeld worden.

Je bent hier: Home > Brokers vergelijken

Brokers vergelijken

Een broker is de tussenpersoon die voor jou de transacties uitvoert. Er zijn heel wat online brokers actief.

Hoe brokers vergelijken?

Wil je brokers vergelijken, dan moet je bepalen welke elementen voor jou persoonlijk belangrijk zijn.

Kosten

Natuurlijk zijn de kosten die brokers aanrekenen erg belangrijk. Dit omdat de kosten je rendement direct naar beneden drukken. Maar vergelijken op de kosten alleen kan een beetje te eng zijn.

Frequentie van transacties

Hoeveel transacties doe je gemiddeld per maand of per jaar? Als je veel transacties doet is het belangrijk dat je een betrouwbare broker kiest met lage transactiekosten. In dat geval zijn de transactiekosten voor jou waarschijnlijk doorslaggevend.

Wil je echter meer advies hebben en beleg je slechts af en toe, dan zijn de transactiekosten in jouw geval minder belangrijk.

Support en helpdesk

Iedereen stelt andere eisen aan een broker. Sommige mensen vinden een Nederlandstalige helpdesk erg belangrijk, die via telefoon te bereiken is. Anderen zijn tevreden met een Engelstalige helpdesk die via mail of livechat werkt.

Minimum inleg

Bij sommige brokers moet je een bepaald bedrag storten om een account te mogen openen. Soms is dit slechts 100 euro, maar de serieuze brokers durven al gauw een minimumstorting van 5.000 euro vragen.

Ondersteuning met seminars en webinars

Sommige brokers kiezen ervoor om heel wat kennis met hun klanten te delen. Zo kan je rekenen op cursussen op hun websites, maar ook op fysieke events met uitleg of regelmatige webinars.

Gratis nieuws en analyses

Als belegger is het handig om gemakkelijk toegang te hebben tot actueel nieuws, analyses en handelsideeën.

Aangeboden tradingsoftware

Er is een groot verschil in de software die de brokers aanbieden. Er zijn gebruiksvriendelijke brokers, maar evengoed zijn er brokers met ingewikkelde platformen. Afhankelijk van hoeveel kennis je al hebt kies je voor een beperkt of juist een heel uitgebreid platform.

Aanbod van producten

Bij sommige brokers handel je alleen in aandelen. Bij andere brokers is de handel in opties ook mogelijk. Uiteraard kan je ook kiezen om gebruik te maken van meerdere brokers.

Toezicht en bescherming

Kies voor een gereguleerde broker. De klassieke aandelenbrokers die in Nederland actief zijn voldoen allemaal aan de strengste eisen. Je kan het ook buiten de grenzen gaan zoeken, maar kies dan bij voorkeur voor een Europees gereguleerde broker.Advertentie

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 190 digitale valuta* bij de grootste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline
Advertentie

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu