Online beleggen

Je bent hier: Home > Koersen > SBM Offshore

Koers aandeel SBM Offshore - Euronext Amsterdam

Grafiek van het aandeel SBM Offshore


Profiel SBM Offshore

SBM Offshore

SBM offshore is een van oorsprong Nederlands bedrijf dat in het verleden een aantal scheepswerven bezat. Na verloop van tijd heeft SBM de scheepsbouwtak afgestoten en haar offshore activiteiten verder uitgebreid. SBM ontwikkelt en verhuurt daarbij grote installaties zoals drijvende olie- en boorplatforms en schepen aan olie- en gasbedrijven. Ook houdt het bedrijf zich bezig met de toelevering en opslag in het havengebied en op platforms en schepen en verhuurt onder andere grote kranen en hefsystemen.

Strategie

Op dit moment wordt een grote reorganisatie doorgevoerd bij SBM waarbij 1.500 banen verdwijnen. Verdere kostenmaatregelen zijn niet nodig. Het bedrijf denkt zich te kunnen aanpassen aan de neerwaartse markttendens. In 2016 zal meer bekend worden gemaakt over de strategie van het bedrijf voor de komende jaren door CEO Chabas.

Successen en missers

Voordeel van het verhuren van grote installaties zoals platforms is dat deze via contracten voor langere tijd worden afgesloten. Het bedrijf kan daarmee rekenen op vrij stabiele kasstromen. In 2011 bleek de bouw van twee olieplatforms hoger dan verwacht en dit leidde tot verlaging van de winstprognose tot break even. De bestaande bestuursvoorzitter stapte op. In 2015 kwam het bedrijf terecht in een corruptie-affaire met het Braziliaanse bedrijf Petrobas. Aangezien 60% van de omzet van SBM uit Brazilië komt zorgde dit voor beroering bij beleggers. De marktomstandigheden in de offshoremarkt blijven uitdagend volgens CEO Chabas. Beslissingen over investeringen worden uitgesteld en daarmee blijven orders uit.Advertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu