Online beleggen

Je bent hier: Home > Koersen > KPN

Koers aandeel KPN - Euronext Amsterdam

Grafiek van het aandeel KPN


Profiel KPN

KPN

KPN is het van oudsher grootste telecommunicatiebedrijf in Nederland. De belangrijkste diensten van KPN bestaan uit mobiele en vaste telefonie, televisie en internet. KPN is de grootste van alle mobiele telecomaanbieders in Nederland. Voor de zakelijke markt biedt KPN telefonie, internet en datadiensten. Ook is het mogelijk om dit traject als bedrijf volledig uit te besteden en laten beheren door KPN in een totaaloplossing. Daarnaast levert KPN wereldwijd wholesalenetwerkdiensten aan derden. In Duitsland en België is KPN actief binnen verschillende marktsegmenten op zowel de consumenten- als zakelijke markt met mobiele telefonie. In 1989 is KPN geprivatiseerd. Sindsdien zijn de aandelen genoteerd op de Amsterdamse beurs en de beurzen van Londen Frankfurt en New York. Op 31 december 2006 waren de creditratings BB+ en Baa2 met stabiele vooruitzichten.

Strategie

In 2011 trad de nieuwe bestuursvoorzitter Eelco Blok aan bij KPN. Hij presenteerde de nieuwe strategie van KPN gebaseerd op de drie pijlers: vereenvoudigen, versterken en groeien. De ICT en telecommunicatiemarkt is een markt met veel concurrentie en ontwikkelingen die elkaar snel opvolgen. Door het verbeteren van service, kwaliteit en techniek wil KPN de beste telecommunicatie-dienstverlener worden. Ook wil KPN haar marktpositie versterken de komende jaren. In de mobiele telefonie ligt de focus op een continuerende groei van zowel omzet als winst. Daarnaast blijft KPN investeren in het mobiele breedbandnetwerk.

Successen & missers

De afgelopen jaren behaalde KPN successen met de interactieve TV en glasvezeldiensten. Daar realiseerde het bedrijf een flinke groei en winst. Ook wist KPN een sterke groei te realiseren op de Duitse en Belgische markt. Sommige prestaties bleven echter achter bij de verwachtingen. Zo daalden de marktaandelen in de mobiele telefonie- en de breedbandmarkt in Nederland. Ook waren er lastige omstandigheden op de zakelijke markt onder andere door dalende besteding waardoor het resultaat daar flink onder druk kwam.Advertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu