Online beleggen

Je bent hier: Home > Koersen > Aalberts Industries

Koers aandeel Aalberts Industries - Euronext Amsterdam

Grafiek van het aandeel Aalberts Industries


Profiel Aalberts Industries

Aalberts Industries N.V.
Het beursgenoteerde Aalberts Industries N.V. is een internationale groep van industriële ondernemingen. Het bedrijf is in 1981 opgericht en voortgekomen uit Mifa (in 1975 opgericht door Jan Aalberts). De onderneming is actief in ruim dertig landen. Aalberts Industries N.V. maakt onderdeel uit van de AMX-index. Het hoofdkantoor is gevestigd in Langbroek.
 

Hoofdactiviteiten
De onderneming heeft twee hoofdactiviteiten: Industrial Services en Flow Control.

- Industrial Services
Het leveren van producten, systemen en processen aan diverse marktsegmenten, waaronder de medische sector, halfgeleider- en automobielindustrie, luchtvaart- en defensie, duurzame energie en de precisiemachinebouw.

- Flow Control
De ontwikkeling, productie en verkoop van producten en systemen voor het distribueren en reguleren van water, gas, energie, verwarming en koel- en luchtverversingssystemen.


Bepalende spelers
Aalberts Industries N.V. heeft een actief en selectief overnamebeleid van aanvullende bedrijven die binnen de groep en de strategie passen. Aalberts werkmaatschappijen zijn bepalende spelers in de eigen markt. Zij verstevigen hun positie in deze markt dankzij innovatie van producten, systemen en processen. Een stabiele winstgroei per aandeel, diversificatie en solide balansverhoudingen staan centraal. 


Cijfers
Uit de jaarcijfers is gebleken dat Aalberts Industries N.V. in 2015 meer omzet en winst heeft behaald. Derhalve verhoogde Aalberts het dividend van € 46,- naar € 52,- euro per aandeel. "We boekten goede vooruitgang met de implementatie van onze strategie en leverden een goede prestatie", aldus CEO Wim Pelsma. Voor het jaar 2016 stelt Pelsma het volgende: "In 2016 zullen we consistent onze strategie blijven uitvoeren en we verwachten verdere vooruitgang te boeken lopende het jaar."Advertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu