Online beleggen

Je bent hier: Home > Koersen > DSM

Koers aandeel DSM - Euronext Amsterdam

Grafiek van het aandeel DSM


Profiel DSM

Geschiedenis

DSM is in 1902 opgericht. Het is ontstaan uit de vroegere Nederlandse Staatsmijnen in Limburg. De afkorting DSM staat ook voor Dutch State Mines. Inmiddels heeft het bedrijf zijn sporen verdiend en mag het zich Koninklijk DSM N.V. noemen.

Het is een Nederlandse bedrijf dat internationaal opereert. De standplaats is nog altijd in Heerlen, maar inmiddels heeft het over de gehele wereld vestigingen.

Activiteiten

DSM houdt zich bezig met talrijke activiteiten. Grofweg kun je twee soorten activiteiten onderscheiden. Activiteiten op het gebied van voeding. Zo maakt het voedingsingrediënten en maakt het daarbij gebruik van bio-, nanotechnologie en chemische procestechnologie. Een andere belangrijk onderdeel is het maken van materialen; hoogwaardige kunststoffen. Deze worden gebruikt in voertuigen, elektronica-industrie en in de bouw. De voedingsindustrie is goed voor twee derde deel van de omzet en de kunststofindustrie voor één derde deel.

Naast de commerciële activiteiten houdt DSM zich ook bezig met niet-commerciële activiteiten. DSM heeft een sterke band met de Limburgse maatschappij. Het ondersteunt dan ook diverse sociale en culturele activiteiten door middel van sponsoring. DSM werkt onder andere samen met verschillende musea en heeft ook betrekkingen met de Academie Beeldende Kunsten.

Beursgang

Tot 1989 was DSM in hadden van de staat en was de staat de enige aandeelhouder. In 1989 ging DSM naar de staat. De staat heeft destijds in twee transacties 69% van de aandelen weten te verkopen. In februari 1996 werd er nog eens 20% verkocht. Het resterende deel volgende die maand daarop waardoor ook het laatste aandelenbelang iet meer in handen was van de staat.Advertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu