Online beleggen

Je bent hier: Home > Koersen > Unilever

Koers aandeel Unilever - Euronext Amsterdam

Grafiek van het aandeel Unilever


Profiel Unilever

Aanwezig in ieder huishouden

Dagelijks gebruiken twee miljard mensen een product van Unilever. Hiermee is de onderneming wereldwijd toonaangevend op het gebied van dagelijks benodigde consumentengoederen zoals voedingsmiddelen, persoonlijke verzorging en schoonmaakartikelen. Unilever is in 1930 ontstaan door het samengaan van het Britse Lever Brothers en het Nederlandse Margarine Unie. Lever Brothers werden wereldwijd bekend met hun Sunlight zeep voor het wassen van textiel. De Margarine Unie werd groot in boter en margarine waarvan Blue Band de meest bekende is.

In de afgelopen decennia zijn veel producten aan de zeep- en margarine productielijnen toegevoegd zoals, ijs, snacks, soepen en kruiden, beter bekend onder de merknamen Calvé, Iglo, Knorr, Omo, Becel, Andrélon, Dove en Ben & Jerry’s. De productie faciliteiten van Unilever liggen verspreid over Europa met drie vestigingen in Nederland. De typische Unox rookworsten worden in Oss gemaakt, Ben en Jerry’s ijs in Hellendoorn en Blue Band margarine en Calvé pindakaas in Rotterdam.

Duurzame visie

Unilever is sterk gepositioneerd in de westerse markten maar is inmiddels ook stevig geworteld in India, Brazilië en Afrika, oftewel de bekende opkomende markten. De onderneming gebruikt haar sterke positie in opkomende markten om wereldwijd duurzaamheid binnen haar kernwaarden te implementeren. Zo zijn de theeplantages waar de thee voor theezakjes van Lipton worden verbouwd voorzien van een Rainforest Allicance Certificaat.

Unilever CEO Paul Pollman is mede oprichter van het Global Commission on Business and Sustainable Development. Een commissie van topmensen uit het bedrijfsleven dat bedrijven stimuleert het voortouw te nemen om wereldwijd armoede te bestrijden en nieuwe duurzame ontwikkelingen te omarmen en toe te passen. Bij Unilever werken 169.000 mensen en is 43% van de managers vrouw.Gratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu