Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.
Waarschuwing
In onzekere tijden is beleggen in goud en zilver erg interessant. Je kan beleggen in mijnbedrijven, maar het is ook mogelijk om rechtstreeks te handelen in de goudprijs. Goud wordt verhandeld in dollars per ons (ongeveer 31 gram).
De goudprijs is net als andere grondstoffen afhankelijk van vele factoren: de economische groei, vraag en aanbod, politiek centrale banken, inflatie, speculatie,... Net omwille van de grote bewegingen is speculeren op de goud prijs populair onder beleggers. Daarnaast is goud kopen verstandig als verzekering voor een ganse portefeuille.
Beleggen in fysieke goudbaren: via BullionVault kan je makkelijk en veilig beleggen in fysiek goud, dat voor jou bewaard zal worden in de beste kluizen ter wereld. De goudbaren worden in kleine deeltjes verkocht aan beleggers. Met enkele tientjes kan je al eigenaar worden van een klein stukje van een gouden staaf. Als je wil kan je slechts 1 gram goud kopen.
Een alternatief voor Bullionvault is bijvoorbeeld Bitpanda*. Bekijk op onze pagina over goud kopen een vergelijking tussen deze twee diensten.
* Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.
Wat is de goudprijs vandaag? Bekijk de actuele goud koers hier onder en raadpleeg ook de goudprijs grafiek.
Op onze website kan je ook de actuele zilver koers raadplegen.
zondag 24 oktober 2021
Mensen zijn op zoek naar een alternatief voor hun spaarrekening, die geen rendement meer oplevert. Fysiek goud kopen is een mogelijke optie.
Lees meer
dinsdag 26 mei 2020
Goud noteert rond de hoogtepunten die we in 2011 gezien hebben. Kunnen we deze doorbreken in 2020?
Lees meer
zaterdag 04 april 2020
De centrale banken pompen duizenden miljarden in de markt en dat doet de vraag naar fysiek goud en zilver enorm stijgen.
Lees meer
dinsdag 25 februari 2020
De angst voor een escalatie van het coronavirus deed beleggers de afgelopen dagen vluchten naar goud. Het gele metaal steeg naar koersen die al 7 jaar niet meer gezien zijn.
Lees meer
maandag 06 januari 2020
De goudprijs steeg in 2019 met haast 20% en het gele metaal zet zijn opmars ook dit jaar weer verder...
Lees meer
maandag 25 maart 2019
Goud werd in februari flink teruggefloten maar kon ondertussen al drie weken op rij hoger afsluiten.
Lees meer
zondag 03 februari 2019
De centrale banken kochten in 2018 voor ruim 651 ton goud, zo'n 74% meer dan in 2017. De goudaankopen van centrale banken bevinden zich zo op het hoogste punt in 50 jaren.
Lees meer
zondag 06 januari 2019
De aanhoudende crisis op de aandelenmarkten maakt goud weer aantrekkelijk voor beleggers. Sinds het dieptepunt van augustus is goud al gestegen met zo'n 10%.
Lees meer
Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".