Online beleggen

Je bent hier: Home > Koersen > Goud

Goudkoers

In onzekere tijden is beleggen in goud en zilver erg interessant. Je kan beleggen in mijnbedrijven, maar het is ook mogelijk om rechtstreeks te handelen in de goudprijs. Goud wordt verhandeld in dollars per ons (ongeveer 31 gram).

De goudprijs is net als andere grondstoffen afhankelijk van vele factoren: de economische groei, vraag en aanbod, politiek centrale banken, inflatie, speculatie,... Net omwille van de grote bewegingen is speculeren op de goud prijs populair onder beleggers. Daarnaast is goud kopen verstandig als verzekering voor een ganse portefeuille.

Hoe goud verhandelen?

Hoe beleggen in goud?

Beleggen in fysieke goudbaren: via BullionVault kan je makkelijk en veilig beleggen in fysiek goud, dat voor jou bewaard zal worden in de beste kluizen ter wereld. De goudbaren worden in kleine deeltjes verkocht aan beleggers. Met enkele tientjes kan je al eigenaar worden van een klein stukje van een gouden staaf. Als je wil kan je slechts 1 gram goud kopen.

Goud grafiek - CFD op goud

Wat is de goudprijs vandaag? Bekijk de actuele goud koers hier onder en raadpleeg ook de goudprijs grafiek.Recente artikels over de goudprijs


Goudprijs trekt weer aan

maandag 25 maart 2019

Goud werd in februari flink teruggefloten maar kon ondertussen al drie weken op rij hoger afsluiten.
Lees meer


Centrale banken kopen massaal goud

zondag 03 februari 2019

De centrale banken kochten in 2018 voor ruim 651 ton goud, zo'n 74% meer dan in 2017. De goudaankopen van centrale banken bevinden zich zo op het hoogste punt in 50 jaren.
Lees meer


Beurscrisis laat goud weer blinken

zondag 06 januari 2019

De aanhoudende crisis op de aandelenmarkten maakt goud weer aantrekkelijk voor beleggers. Sinds het dieptepunt van augustus is goud al gestegen met zo'n 10%.
Lees meer
Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services Comm.V
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu