Online beleggen

Je bent hier: Home > Koersen > Goud

Goudkoers

In onzekere tijden is beleggen in goud en zilver erg interessant. Je kan beleggen in mijnbedrijven, maar het is ook mogelijk om rechtstreeks te handelen in de goudprijs. Goud wordt verhandeld in dollars per ons (ongeveer 31 gram).

De goudprijs is net als andere grondstoffen afhankelijk van vele factoren: de economische groei, vraag en aanbod, politiek centrale banken, inflatie, speculatie,... Net omwille van de grote bewegingen is speculeren op de goud prijs populair onder beleggers. Daarnaast is goud kopen verstandig als verzekering voor een ganse portefeuille.

Hoe goud verhandelen?

  • Trackers: fondsen die op de beurs noteren en de goudprijs volgen, verhandelbaar zoals gewone aandelen. Een voorbeeld is GBS (Gold Bullion Securities). Let wel op de kosten!

Hoe beleggen in goud?

Beleggen in fysieke goudbaren: via BullionVault kan je makkelijk en veilig beleggen in fysiek goud, dat voor jou bewaard zal worden in de beste kluizen ter wereld. De goudbaren worden in kleine deeltjes verkocht aan beleggers. Met enkele tientjes kan je al eigenaar worden van een klein stukje van een gouden staaf. Als je wil kan je slechts 1 gram goud kopen.

Goud grafiek - (Amerikaanse dollars)

Wat is de goudprijs vandaag? Bekijk de actuele goud koers hier onder en raadpleeg ook de goudprijs grafiek.

Op onze website kan je ook de actuele zilver koers raadplegen.
Advertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu