Online beleggen

Je bent hier: Home > Koersen > NN Group

Koers aandeel NN Group - Euronext Amsterdam

Grafiek van het aandeel NN Group


Profiel NN Group

NN Group

Nationale-Nederlanden is één van de grotere verzekeringsmaatschappijen van Nederland. Het bedrijf is ontstaan uit het samengaan van de Assurantie Maatschappij tegen Brandschade De Nederlanden (De Nederlanden) en de Nationale Levensverzekering-Bank (De Nationale). In 1963 fuseerden deze bedrijven vanwege moeilijke marktomstandigheden tot Nationale-Nederlanden. NN maakt sinds 1991 ook onderdeel uit van de ING Groep. In 2014 is de NN Group volledig afgesplitst van ING en is het bedrijf naar de beurs gegaan. De NN Group biedt naast verzekeringen ook bancaire producten aan. Qua bancaire producten gaat het daarbij vooral om hypotheken.

Strategie

De NN Group wil klanten graag zo veel mogelijk zekerheid bieden over hun financiële toekomst en blijft zich ook in de komende jaren richten op het leveren van excellente service, het innoveren van producten en verbeteren van haar productmix. In 2015 realiseerde de NN Group een stijging van 13,1% met voor 202 miljoen euro aan new business. De NN Group wil haar marktaandeel in de pensioenmarkt verder gaan uitbouwen.

Successen en missers

De netto winst van de NN Group groeide van 322 miljoen in 2013 tot 1565 miljoen in 2015. De solvabiliteit groeide in 2015 opnieuw. De NN Group heeft inmiddels de vrijwel hoogste solvabiliteit van de zes grootste verzekeraars. Het succes werd met name behaald in het Nederlandse levensbedrijf. De winst die te verwachten is op nieuwe verzekeringspolissen steeg met 13%. Bij het onderdeel schade verloopt het minder rooskleurig. Hier moeten verbeteringen worden gerealiseerd. Er werd meer uitgekeerd aan claims dan er aan premie binnenkwam. Het nieuwe beleid bestaat uit het afstoten van verzekeringen voor wagenparken en het aanpassen van de premies van polissen.Advertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu