Online beleggen

Je bent hier: Home > Koersen > Vopak

Koers aandeel Vopak - Euronext Amsterdam

Grafiek van het aandeel Vopak


Profiel Vopak

Wereldspeler in opslag en overslag olieproducten

Koninklijke Vopak (Vopak) is de grootste onafhankelijke dienstverlener (tankterminal) in tankopslag ter wereld. De onderneming is gespecialiseerd in opslag en overslag van vloeibare bulk, chemicaliën, gassen en olieproducten. De twee Nederlandse vestigingen van waaruit de nationale activiteiten plaatsvinden liggen in het Botlekgebied in Rotterdam en in de Petroleumhaven in Amsterdam. Vopak is in 1999 door een fusie tussen Koninklijke PakhoedNV en Pakhuismeester en Blauwhoed ontstaan. De historie van Blauwhoed gaat terug tot 1616, de glorietijden van de Verenigde Oost-Indische compagnie (VOC). De naam blauwhoed is een afgeleide van de blauwe kleur van de hoeden die men droeg tijdens de Gouden Eeuw. Elk gilde had zijn eigen kleur. Het bedrijf was gespecialiseerd in het laden en lossen van koopmansgoederen vanaf schepen en voegde later de exploitatie van handelsterreinen aan haar activiteiten toe.

Fossiele en duurzame brandstoffen

Vopak is een cruciale speler op de wereldmarkt van opslag en overslag van chemicaliën en olieproducten met 80 terminals in 28 landen en een totale opslag capaciteit 34 miljoen kubieke meter oftewel, 34 miljard liter. In contrast; De vraag naar fossiele brandstoffen wereldwijd per dag is 15 miljard liter. De vijf divisies van de onderneming liggen in Europa, het Midden Oosten, Afrika, Azië en Amerika.

Sinds 2011 heeft Vopak ook duurzame brandstoffen in haar portefeuille zoals, Natural Gas en Biobrandstoffen. Voor de afname van deze duurzame brandstoffen zijn langjarige contracten afgesloten met grote energie maatschappijen zoals Essent, RWE en E.ON, die elk op hun beurt wereldwijd opereren en leiders zijn in hun marktsegment. In 2011 is Vopak een samenwerking met het Chinese State Development & investment Corp (SDIC) aangegaan. De totale opslagcapaciteit in China is hiermee verhoogd naar 5,2 miljoen kubieke meter.
 Gratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu