Online beleggen

Je bent hier: Home > Koersen > ARCADIS

Koers aandeel ARCADIS - Euronext Amsterdam

Grafiek van het aandeel ARCADIS


Profiel ARCADIS

Arcadis
Het Nederlandse beursgenoteerde ontwerp- en adviesbureau Arcadis houdt zich over de hele wereld bezig met infrastructuur, gebouwde omgeving, water en milieu. De naam Arcadis is afgeleid van de Griekse streek Arcadië, volgens de Griekse mythologie de meest idyllische plek om te wonen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Het bedrijf opereert in meer dan zeventig landen en heeft eind 2015 wereldwijd 26.947 medewerkers.

Geschiedenis
De geschiedenis van het bedrijf gaat terug tot het jaar 1888 waarin de Heidemaatschappij werd opgericht. Het door Arcadis in 2014 overgenomen Hyder Consulting, bestaat al sinds 1875. In 1963 krijgt de Nederlandsche Heidemaatschappij het predicaat Koninklijk. De nieuwe naam wordt Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM).

In 1982 ontstaat een organisatorische scheiding tussen het commerciële bedrijf, de werkmaatschappij N.V. Heidemaatschappij Beheer (Heidemij) en de ideële vereniging KNHM. Na de fusie met Geraghty & Miller in 1993 kreeg de Heidemij een beursnotering aan de NASDAQ. In 1995 werd het bedrijf ook genoteerd aan de Amsterdamse effectenbeurs. In 1997 verandert Heidemij in de naam Arcadis.

Activiteiten
Arcadis is wereldwijd toonaangevend als ontwerp- en adviesbureau voor de natuurlijke en gebouwde omgeving. Zij zoeken samen met hun klanten naar buitengewone en duurzame oplossingen en leveren daarvoor ontwerp-, advies- ingenieurs-, project- en managementdiensten. Daarnaast ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert Arcadis projecten voor bedrijven en overheden. Ongeveer 25 % van de bruto omzet wordt behaald in het segment Infrastructuur, 33% in het segment milieu, 15% in water en de rest met gebouwen. Advertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu