Online beleggen

Je bent hier: Home > Koersen > GrandVision

Koers aandeel GrandVision - Euronext Amsterdam

Grafiek van het aandeel GrandVision


Profiel GrandVision

Omschrijving GrandVision

GrandVision is ontstaan uit een fusie van Pearle Europe B.V. en GrandVision S.A.. Pearle Europe B.V. bestond al sinds 1996. GrandVision S.A. was al sinds 1989 actief in de brillenmarkt. Het is na de fusie een keten in optiekbedrijven geworden dat internationaal opereert. Het heeft winkels in verschillende landen in Europa, Azië, Latijns Amerika en zelfs in het Midden Oosten. In totaal bestaat het uit 34 winkelformules en is het actief in 43 landen. In Nederland kennen we voornamelijk Pearle en Eye Wish Opticiens. Het hoofdkantoor is te vinden in Schiphol.

Beursgang en toekomstperspectief

In februari 2015 ging GrandVision naar de beurs en is het genoteerd op de Amsterdamse effectenbeurs. GrandVision wilde graag naar de beurs om op die manier meer zichtbaar te worden. Vooral in de landen waar een opkomende economische groei is waar te nemen. In landen binnen Azië en Latijns-Amerika denkt GrandVision nog veel te kunnen bereiken.

De markt bestaat momenteel nog voor 40% uit opticiens die zelfstandig opereren. Ook uit deze doelgroep kan GrandVision groei halen. Naast de eventuele marktgroei die te verwachten is door de opkomende economieën, is er ook de vergrijzing in de huidige markten. Steeds meer mensen hebben door ouderdom een bril nodig.

Momenteel is 90% van de omzet afkomstig uit Europa. Dit zal echter veranderen omdat de groeiende economieën in Latijns-Amerika en Azië steeds meer aan omzet gaan bijdragen en de groei in de markt naar verwachting daar het grootst zal zijn. Er wordt dus groei verwacht in de brillensector. De Data Analist Euromonitor onderschrijft dit met de uitspraak dat de brillenmarkt jaarlijks met 6,5% zal gaan groeien.Advertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu