Online beleggen

Je bent hier: Home > Koersen > Aperam

Koers aandeel Aperam - Euronext Amsterdam

Grafiek van het aandeel Aperam


Profiel Aperam

Aperam
Roestvaststaalproducent Aperam is een afsplitsing van staalgigant ArcelorMittal, de grootste producent van staal ter wereld. Het bedrijf is nog voor 40,8% in eigendom van ArcelorMittel. Ze zijn gespecialiseerd in het produceren van roestvaststaal. Het hoofdkantoor bevindt zich in Luxemburg. De onderneming heeft bijna 10.000 werknemers en is sinds januari 2011 genoteerd aan de effectenbeurzen van Amsterdam, Luxemburg en Parijs.

Economische crisis
Aperam is één van de vijf grootste roestvaststaal aanbieders op de wereldmarkt. Het heeft zes fabrieken in Brazilië, Frankrijk en België. De onderneming heeft het zwaar te verduren gehad tijdens de economische crisis. De vraag naar roestvaststaal daalde met 25% en als gevolg daarvan leed het bedrijf een fors verlies van 150 miljoen dollar. Het bedrijf begon in 2010 weer langzaam te herstellen en kwam in 2014 op positief winstniveau. De winst in 2015 bedroeg 172 miljoen dollar.

Activiteiten
De activiteiten van Aperam bestaan uit drie divisies: Alloys & Specialties, Stainless & Electrical en Services & Solutions. Bij Alloys & Specialties wordt het roestvaststaal geproduceerd, terwijl deze in de tweede divisie naar klantwensen wordt aangepast. In de derde divisie worden maatwerkproducten gemaakt omtrent legeringen. Aperam is wereldwijd actief in meer dan dertig landen. De onderneming levert onder meer aan diverse industrieën voor:

- Automotive
- Horeca
- Bouw
- Industriële processen
- Luchtvaart
- Huishoudelijke apparaten
- Medische industrie
- Olie en gas
 

Prijs op wereldmarkt
De prijs van roestvaststaal wordt op de wereldmarkt berekend in dollars. Deze prijs is sterk afhankelijk van de prijzen van de grondstoffen. Vooral de prijs van nikkel werkt zichtbaar door in de prijs van roestvaststaal.Advertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu