Online beleggen

Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Deze website is gratis voor bezoekers. Om deze gratis dienst te kunnen aanbieden krijgen we een compensatie, commissie of advertentie vergoeding van de diensten of producten die op deze website vermeld worden.

Je bent hier: Home > Cryptocurrency

Beleggen in cryptocurrencies

Cryptocoins

Cryptomunten kopen?

Cryptomunten zoals Bitcoin en Ether zijn een nieuwe activaklasse aan het worden die erg snel aan populariteit wint. Diversifeer je portefeuille door ook met een klein bedrag te investeren in deze nieuwe digitale munten.

Koop cryptomunten op een gebruiksvriendelijke manier op websites zoals Bitvavo, Coinmerce of Bitcoin Meester.

Lees hoe je cryptocoins kan kopen »

Leer meer over cryptomunten

Nieuwkomers in de cryptowereld kunnen al snel overweldigd zijn door de vele abstracte begrippen als wallets, private en public keys,... daarom nemen we je bij de hand en leren we je meer over cryptocurrencies!

Wat zijn crypto's?

Wat is Bitcoin?Wat is een wallet, een publieke of private sleutel? Wat is blockchain? Lees meer »


Hoe cryptocoins bewaren?

Crypto WallletsWelke soorten wallets bestaan er? Welke methode is het veiligst? Lees meer »


Dé veiligste cold wallet

NGRAVEDe NGRAVE ZERO, een revolutionaire offline wallet! Lees meer »


Smart contracts

Smart contractsWat zijn smart contracts op een blockchain? Lees meer »


Cryptomunten tips

Cryptomunten tips10 tips voor investeren in cryptocurrencies. Lees meer »


Decentrale vs centrale exchanges

Decentrale vs centrale exchangesGedecentraliseerde exchanges opereren op smart contracts en zijn in feite geen tussenpersoon. Lees meer »


Wat is een ICO of IEO?

Wat is een ICO?Nieuwe cryptomunten of tokens worden gelanceerd via een Initial Coin Offering of Initial Exchange Offering. Lees meer »


Wat zijn altcoins? Waarom zijn ze gevaarlijk?

AltcoinsWaarom zijn altcoins nog veel risicovoller dan bitcoin? Lees meer »


Ledger Nano S review

Ledger Nano SReview van deze veilige offline cryptocurrency wallet. Lees meer »Dubbele authenticatie

2FA authentication2FA voor een echt veilige crypto wallet Lees meer »


Waarschuwing

Investeren in cryptocurrencies biedt geen enkele zekerheid op succes. Als het wel goed loopt, dan kunnen de hevige stijgingen je al snel helemaal naar het hoofd stijgen. Het gevaar bestaat dat je zo een tunnelvisie ontwikkelt en alleen nog maar winst denkt te zien, terwijl de koersen ook kunnen crashen. Heb je het geluk om een enorme stijging mee te maken, dan zou je regelmatig wat winst van tafel moeten nemen. Winsten smelten namelijk als sneeuw voor de zon als de markt weer in een periode van dalende koersen zit.

Deze 3 tips kunnen je nog helpen:

1. Spreek met jezelf een investeringsbedrag af

Van tevoren vaststellen hoeveel geld je kan missen helpt je om te voorkomen dat je jezelf laat verleiden om teveel te speculeren. Of nog erger, dat je jezelf in de schulden steekt om te kunnen investeren. Hou de geïnvesteerde bedragen beperkt, het risico op een crash is steeds aanwezig. Er is dus een kans dat je jouw ganse inleg zal kwijtspelen.

2. Weet wat je doet

Zomaar ergens een account aanmaken en je niet verdiepen in wat je precies aan het doen bent, kan verkeerd aflopen. Lees je dus altijd goed in en laat je niet meeslepen door het FOMO sfeertje (Fear Of Missing Out).

3. Spreid je aankopen doorheen de tijd

Vaak is het ook een goede strategie om regelmatig voor een beperkt bedrag zoals bijvoorbeeld 25 euro te investeren. Soms zal je kopen op een top, soms zal je kopen op een bodem, maar over een langere periode gezien heb je dan ingekocht aan gemiddelde prijzen. Wanneer je plots een hele som in de markt duwt en dat blijkt juist op de top te zijn, dan zal je snel tegen grote verliezen aankijken.


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu