Online beleggen

Je bent hier: Home > Koersen > ING

Koers aandeel ING - Euronext Amsterdam

Grafiek van het aandeel ING


Profiel ING

ING

ING is in 1991 ontstaan uit een fusie van Nationale Nederlanden en NMB Postbank en is een financiële instelling die wereldwijd opereert in ruim veertig landen met als focus het leveren van bankdiensten. Deze diensten worden aangeboden aan bedrijven, particulieren, instellingen en overheden via verschillende kanalen. ING bestaat uit zes verschillende divisies: Insurance Europe, Insurance Americas, Insurance Asia/Pacific, Wholesale Banking, Retail Banking en ING Direct. ING Direct richt zich op directbankieren voor particulieren en bedrijven en biedt hypotheken, spaarproducten en beleggingsfondsen aan. De overige divisies opereren internationaal met elk hun eigen product/marktcombinatie.

Strategie

In 2014 presenteerde Ralph Hamers, CEO van ING de nieuwe strategie van ING. ING bevindt zich in een laatste fase van een herstructurering van desinvesteringen en terugbetalingen aan de overheid. Naast deze afronding is de strategie verder gericht op het realiseren van een onderscheidende klantervaring door de organisatie te vereenvoudigen en te stroomlijnen. Maar ook door te blijven streven naar goede operationele prestaties en de kredietverleningscapaciteit te vergroten. ING heeft een uitstekende uitgangsbasis met meer dan 32 miljoen bankklanten en dit aantal groeit jaarlijks door toenemende klanttevredenheid.

Successen & missers

ING boekte de afgelopen jaren flinke bedragen af vanwege de kredietcrisis. Dit resulteerde in een nettoverlies in 2008. De koers van het aandeel stond onder druk en daalde ook flink. Ook de cijfers in 2009 waren niet echt rooskleurig. ING hoopt dat de negatieve impact van de crisis nu achter de rug is. In de jaren erna herstelt het resultaat van ING weer. Inmiddels gaat het beter met Nederlandse economie en doen consumenten weer een beroep op kredieten. De kredietverlening van ING stijgt hierdoor flink. De bank hoeft ook minder geld opzij te zetten voor een mogelijke crisis. De redenen voor de sterke nettowinst in 2014 zijn de hogere rentebaten en de lagere reserveringen voor een crisis. Alle schulden aan de overheid en andere partijen zijn inmiddels afbetaald dus kan ING hier met een schone lei beginnen.Advertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu