Online beleggen

Je bent hier: Home > Koersen > ArcelorMittal

Koers aandeel ArcelorMittal - Euronext Amsterdam

Grafiek van het aandeel ArcelorMittal


Profiel ArcelorMittal

ArcelorMittal is de grootste staalproducent ter wereld. Het bedrijf is in 2006 ontstaan uit een fusie tussen Arcelor en Mittal Steel. Verspreid over 61 vestigingen in 27 landen heeft ArcelorMittal zo´n 260.000 mensen in dienst. Het hoofdkantoor is gevestigd in Londen. Ze zijn beursgenoteerd op de Amsterdam Exchange Index (AEX) van Euronext Amsterdam.

Familie Mittal
Eigenaar van ArcelorMittal is de Indiase Lakshmi Mittal. Hij bezit samen met zijn familie 43,6 % van het aandelen. Diens vader Mohan Mittal nam in 1971 een kleine staalproducent over. Na zijn studie bedrijfskunde trad Lakshmi in dienst bij zijn vader. Het bedrijf groeide in de loop der jaren uit tot een mega concern.

Staalproducten
ArcelorMittal verwerkt grondstoffen zoals ijzererts en kolen tot staal en maakt daarmee staalproducten voor de meest uiteenlopende toepassingen in het dagelijkse leven. Denk aan staal voor auto´s, vrachtwagens, schepen, treinen, vangrails, gebouwen en bouwmachines, maar ook talloze huishoudelijke apparaten. In Europa zijn Duitsland en Frankrijk de belangrijkste afzetmarkten.

IJzererts- en steenkool
Naast staalfabrieken in verschillende landen heeft het bedrijf ook eigen ijzererts- en steenkoolmijnen. Deze ijzerertsmijnen bevinden zich in Oekraïne, Canada, De Verenigde Staten, Mexico, Brazilië en Kazachstan. Steenkool wordt vooral gewonnen in Kazachstan, Rusland en de Verenigde Staten.

Prijzen onder druk
De staal- en ijzerertsprijzen staan al enige tijd onder druk. In 2015 zag de onderneming het verlies oplopen tot bijna 8 miljard dollar. Het bedrijf haalt nu drie miljard dollar op aan kapitaal via de claimemissie en één miljard via de verkoop van een 35% belang in de joint venture met het Spaanse Gestamp. 

Artikels over ArcelorMittal

ArcelorMittal koersdoelen geven veel opwaarts potentieel

woensdag 11 mei 2016

ArcelorMittal kwam deze week fors onder druk te staan, waardoor het weer aantrekkelijker wordt. Het koersdoel van Credit Suisse ligt zo'n 70% boven de huidige koers.
Lees meer
Gratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu