Online beleggen

Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Je bent hier: Home > Koersen > ArcelorMittal

Koers aandeel ArcelorMittal - Euronext Amsterdam

Grafiek van het aandeel ArcelorMittal


Profiel ArcelorMittal

ArcelorMittal is de grootste staalproducent ter wereld. Het bedrijf is in 2006 ontstaan uit een fusie tussen Arcelor en Mittal Steel. Verspreid over 61 vestigingen in 27 landen heeft ArcelorMittal zo´n 260.000 mensen in dienst. Het hoofdkantoor is gevestigd in Londen. Ze zijn beursgenoteerd op de Amsterdam Exchange Index (AEX) van Euronext Amsterdam.

Familie Mittal
Eigenaar van ArcelorMittal is de Indiase Lakshmi Mittal. Hij bezit samen met zijn familie 43,6 % van het aandelen. Diens vader Mohan Mittal nam in 1971 een kleine staalproducent over. Na zijn studie bedrijfskunde trad Lakshmi in dienst bij zijn vader. Het bedrijf groeide in de loop der jaren uit tot een mega concern.

Staalproducten
ArcelorMittal verwerkt grondstoffen zoals ijzererts en kolen tot staal en maakt daarmee staalproducten voor de meest uiteenlopende toepassingen in het dagelijkse leven. Denk aan staal voor auto´s, vrachtwagens, schepen, treinen, vangrails, gebouwen en bouwmachines, maar ook talloze huishoudelijke apparaten. In Europa zijn Duitsland en Frankrijk de belangrijkste afzetmarkten.

IJzererts- en steenkool
Naast staalfabrieken in verschillende landen heeft het bedrijf ook eigen ijzererts- en steenkoolmijnen. Deze ijzerertsmijnen bevinden zich in Oekraïne, Canada, De Verenigde Staten, Mexico, Brazilië en Kazachstan. Steenkool wordt vooral gewonnen in Kazachstan, Rusland en de Verenigde Staten.

Prijzen onder druk
De staal- en ijzerertsprijzen staan al enige tijd onder druk. In 2015 zag de onderneming het verlies oplopen tot bijna 8 miljard dollar. Het bedrijf haalt nu drie miljard dollar op aan kapitaal via de claimemissie en één miljard via de verkoop van een 35% belang in de joint venture met het Spaanse Gestamp. 

Artikels over ArcelorMittal

ArcelorMittal koersdoelen geven veel opwaarts potentieel

woensdag 11 mei 2016

ArcelorMittal kwam deze week fors onder druk te staan, waardoor het weer aantrekkelijker wordt. Het koersdoel van Credit Suisse ligt zo'n 70% boven de huidige koers.
Lees meer
Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline


Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu