Online beleggen

Je bent hier: Home > Koersen > ASM International

Koers aandeel ASM International - Euronext Amsterdam

Grafiek van het aandeel ASM International


Profiel ASM International

ASM International (ASMI)

ASMI is in 1968 door Arthur del Prado in Bilthoven opgericht als ASM Europe. ASM staat oorspronkelijk voor de afkorting Advanced Semiconductor Materials. De activiteiten van de onderneming zijn gericht op het leveren van productiemachines voor de halfgeleiderindustrie. Het hoofdkantoor is gevestigd in Almere. In 2008 benoemde Arthur del Prado zijn zoon Chuck del Prado tot zijn opvolger. Er zijn ruim 17.000 mensen werkzaam bij ASMI.

Beursnoteringen

De aandelen van ASMI zijn sinds 1981 genoteerd aan de NASDAQ en in 1996 volgde een notering aan de Amsterdamse Effectenbeurs. ASM Pacific Technology, gevestigd in Hongkong en daar sinds 1988 genoteerd aan de beurs, is voor 40% in handen is van ASMI.

Activiteiten
ASMI wordt ook wel genoemd als de grondlegger in Europa van productiemachines voor de fabricage van halfgeleiders. Met de machines worden de wafers (siliciumschijven) bewerkt waarop de chips (halfgeleiders) gemaakt worden. Het bedrijf maakt onder meer succesvol gebruik van de Advanced Layer Deposition methode, het aanbrengen van een flinterdun laagje op de wafer. Zij richten zich tevens op assemblage en verpakking van halfgeleiders.

Het concern heeft ontwikkelings- en productiefaciliteiten in onder andere Europa, de Verenigde Staten, Singapore en Japan voor het front-end marktsegment (bewerken van wafers) en in Singapore, Hongkong, China en Maleisië voor het back-end segment (assemblage en verpakking).

Afsplitsingen
Als gevolg van een joint venture met Philips ontstond in 1984 ASML Holding in Veldhoven. Na de verkoop van het dochterbedrijf ASM-Fico in 1993 ontstond BE Semiconductor Industries in Duiven. Deze beide afsplitsingen zijn beursgenoteerd. Gratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu