Online beleggen

Je bent hier: Home > Koersen > ABN AMRO Group

Koers aandeel ABN AMRO Group - Euronext Amsterdam

Grafiek van het aandeel ABN AMRO Group


Profiel ABN AMRO Group

ABN AMRO Group N.V. 
ABN AMRO Group N.V. is de holding boven de Nederlandse bankgroep ABN AMRO. Deze bankgroep is ooit ontstaan uit fusies tussen de Nederlandsche Handelmaatschappij (NHM) en de Twentsche Bank (ABN) en de Amsterdamsche Bank en Rotterdamsche Bank (AMRO).

Overname
In 1991 fuseerden de AMRO Bank en de ABN tot ABN AMRO. In 2007 verdween de bank van de beurs. Na een lange overnamestrijd werd zij eindelijk voor 71 miljard euro opgekocht door het trio RBS, Fortis en Banco Santander, die de bank onderling verdeelde. Het Nederlandse bankbedrijf kwam in handen van Fortis.

Staatsbedrijf
Echter, Fortis kreeg de financiering niet rond. Om een val van de bank te voorkomen, kocht de Nederlandse staat voor 16,8 miljard euro alle Nederlandse activiteiten van Fortis Bank Nederland, Fortis Verzekeringen en het Fortis-deel van ABN AMRO. De herintroductie van ABN AMRO op de beurs in november 2015 was de grootste beursgang van een Europese bank sinds de financiële crisis in 2008.

Belang van klant voorop
De bank richt zich primair op de Nederlandse markt en heeft diverse selectieve activiteiten in het buitenland. De bank draait niet meer zoals voorheen om de aandeelhouders, maar om de klanten. Zij bedient retail, private banking en corporate banking klanten. Er wordt een uitgebreid pakket aan producten en diensten aangeboden via omni-distributiekanalen, te denken aan mobiele applicaties en internetbankieren.

Systeembank
Het hoofdkantoor is gevestigd aan de Zuidas in Amsterdam. De bank maakt samen met BNG, ING Bank, Rabobank en SNS Bank deel uit van het rijtje nationale systeembanken. De voorzitter van de Raad van Bestuur is Gerrit Zalm.Advertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu