Online beleggen

Je bent hier: Home > Koersen > TomTom

Koers aandeel TomTom - Euronext Amsterdam

Grafiek van het aandeel TomTom


Profiel TomTom

Marktleider in navigatiesystemen

TomTom is wereldwijd bekend door haar navigatiesystemen voor het vrachtverkeer, personenauto’s en de motor. De onderneming werd in 1991 gestart onder de naam Palmtop en maakte applicaties voor kleine mobiele computers, de zogeheten handheld computers zoals de Palmpilot. De Palmpilot werd in 1996 een groot succes en opende de deur voor de onderneming naar internationale markten. In 2001 veranderde de naam van de onderneming in TomTom waaronder het nu bekend is en wereldwijd marktleider is op het gebied van de alles-in-één navigatiesystemen zoals de, TomTom Go, TomTom Rider, TomTom XL en de TomTom Sport.

Uitbreiding naar nichemarkten

De opkomst van de smartphone vanaf 2007 opende nieuwe deuren voor TomTom. Er werd een samenwerking met Toyota aangegaan om op maat navigatiesystemen te integreren in auto’s. Twee jaar later werden nieuwe een samenwerkingen met Renault en Fiat gestart. Via de lijn TomTom Mobile hebben consumenten eenvoudig toegang tot de geavanceerde TomTom navigatiesystemen voor op de smartphone of tablet. Automatische updates en real-time connecties maken de mobile navigatiesystemen uiterst betrouwbaar en de reis comfortabel doordat files en omleidingen op tijd kunnen worden gemeld.

Belangrijke aanvulling op het assortiment en tevens uitgeroepen product van de jaren 2016 en 2017 zijn de TomTom Spark GPs-Fitnesshorloges. Hiermee heeft TomTom een deur geopend tot de uiterst populaire nichemarkt van recreatieve sporten zoals, fitness, marathonlopen, mountainbiken, en overige outdoor-sporten. Het hoofdkantoor van TomTom staat in Amsterdam en heeft met de kantoren in onder meer Londen, Eindhoven, Berlijn en Taiwan 4.500 werknemers in dienst. 

Artikels over TomTom

Aandeel TomTom kan verdubbelen

vrijdag 06 mei 2016

Volgens de analisten van ING Equity Research kunnen de TomTom aandelen stijgen naar 15,50 euro, ruim het dubbele van de huidige koers.
Lees meer
Gratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu