Online beleggen

Je bent hier: Home > Koersen > Wolters Kluwer

Koers aandeel Wolters Kluwer - Euronext Amsterdam

Grafiek van het aandeel Wolters Kluwer


Profiel Wolters Kluwer

Informatiesoftware voor professionals

Het informatie en software concern Wolters Kluwer is opgericht in 1838 als boekhandel in Groningen, door een fusie tussen Kluwer en Wolters-Samsom in 1987 ontstaan. Samsom werd in 1882 opgericht als uitgeverij in Alphen aan den Rijn. In 1889 werd door een toenemende behoefte aan gedrukte wetteksten en wetscommentaren de visie op informatievoorziening gericht. Hierdoor ontstond Kluwer. De eerste- en tweede wereldoorlog zorgde voor groei door een plotselinge behoefte aan formulieren en administratieve systemen.

Wolters Kluwer zorgt heden ten dage wereldwijd voor up-to-date informatiesoftware aan professionals in de juridische en fiscale branche. Kernactiviteiten zijn het aanbieden van informatie zodat haar klanten tijdig weloverwogen en gefundeerde beslissingen kunnen nemen. Omdat de vraag naar informatie blijft groeien en de verwachting is dat deze groei zal blijven toenemen investeert Wolters Kluwer in innovatieve oplossingen waardoor professionals eenvoudig en efficiënt beslissingen kunnen nemen.

Succesvolle innovaties standaardiseren

Eén van de succesvolle online tools van Wolters-Kluwer is de searchportal ‘Navigator’ waar vooral juristen, notarissen, fiscalisten en accountants veelvuldig gebruik van maken. Daarnaast biedt het content-integratiesyeteem ‘Legal Intelligence’ als het ware een professionele bibliotheek waarmee efficiënt en nauwkeurig door openbare websites kan worden gezocht naar cruciale informatie. De tool ‘SmartDox’ helpt bij het opstellen van juridische contracten. Met deze tool kan het werk dat voorheen twee dagen duurden drastisch worden ingekort naar slechts twee uur.

In haar globale strategieplan voor 2016 legt Wolters-Kluwer de focus op het verbreden van haar markten naar aangrenzende marktsegmenten en zet zij de ingezette succesvolle wijze van acquisitie met toegevoegde waarden door. Daarnaast worden doorlopende geïmplementeerde innovaties gestandaardiseerd waardoor in mindere mate kostbare platforms en applicaties nodig zullen zijn. De besparingen die hieruit voortvloeien worden vervolgens geherinvesteerd in onderzoek en ontwikkeling. Advertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu