Online beleggen

Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Deze website is gratis voor bezoekers. Om deze gratis dienst te kunnen aanbieden krijgen we een compensatie, commissie of advertentie vergoeding van de diensten of producten die op deze website vermeld worden.

Je bent hier: Home > Cryptocurrency > Bitvavo handleiding

Bitvavo review en gids

Bitvavo

Bitvavo is een gebruiksvriendelijke website om cryptocurrency te kopen of verkopen. Ben je op zoek naar ervaringen over Bitvavo, een handleiding of wil je gewoon meer informatie? Lees dan zeker verder.


Is Bitvavo betrouwbaar?

Bitvavo is een betrouwbare Nederlandse website waarop je cryptocurrency kan kopen en verkopen. Het bedrijf is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank en houdt zich aan de Europese anti-witwasrichtlijn AMLD5.

Als gevolg hiervan is het noodzakelijk om je identiteit te verifiëren als je gebruik wil maken van de Bitvavo diensten. Het uploaden en goedkeuren van een identiteitsbewijs verloopt automatisch waardoor het geheel binnen enkele minuten afgerond is. Om witwassen te voorkomen moet je nog een persoonlijke bankrekening koppelen aan Bitvavo. Dit doe je door een klein bedrag over te maken.

Bitvavo is een A merk en is vertrouwd door de KNVB. Sinds maart 2022 is Bitvavo hoofdsponsor van Oranje.

* Let op: een registratie bij De Nederlandsche Bank betekent dat de DNB het toezicht doet op de naleving van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme en de Sanctiewet 1977. Een registratie betekent niet dat de cryptodienstverlener onder prudentieel toezicht staat van DNB of onder toezicht van de AFM. Er is dus GEEN toezicht op financiële vereisten of bedrijfsrisico's en bijgevolg is er GEEN specifieke financiële consumentenbescherming.

Stichting derdengelden

Bitvavo heeft een afzonderlijke stichting opgericht om de tegoeden van klanten in onder te brengen. Het geld van klanten zit dus in de Stichting Bitvavo Payments en is op deze manier gescheiden van de fondsen van Bitvavo zelf. Op deze manier worden de tegoeden beschermd tegen een eventueel faillissement van Bitvavo. Schuldeisers kunnen alleen aanspraak maken op het vermogen van Bitvavo en de derdengelden zijn voor hen onbereikbaar en vallen zo buiten een faillissement. Het moet problemen voorkomen zoals we die gezien hebben bij het omvallen van FTX, waarbij het geld van klanten vast bleef zitten.

Bitvavo bewaart jouw bitcoin 1 op 1, waardoor deze steeds opvraagbaar is. Je kan de gekochte bitcoin versturen naar een eigen hardware wallet. Dit is trouwens de enige manier om 100% zeker te zijn dat je deze bitcoin effectief bezit. Wanneer je echter de 'staking' dienst hebt aangezet, dan heb je Bitvavo toestemming gegeven om jouw bitcoin uit te lenen. In dat geval loop je wel het risico dat je jouw bitcoin niet meer terugziet.

De staking dienst is erg risicovol en we raden af om hiervan gebruik te maken. Lees hier meer over de risico's van staking, lending of earn producten.


Hoe cryptomunten kopen op Bitvavo?

In onderstaande afbeelding zie je een screenshot van het eenvoudige Bitvavo platform. Er bestaat ook een geavanceerde versie maar daarover later meer.

We zien dat deze account over €280,24 aan cryptomunten beschikt. Er staat ook cash van €9,91 op de rekening. Deze cash willen we gebruiken om Ethereum te kopen. We klikken daarom op Ethereum.

Bitvavo cryptocurrency kopen

In het volgende scherm kunnen we een order plaatsen. We gebruiken het volledige saldo en willen dus voor 9,91 euro aan Ethereum kopen.

Bitvavo cryptocurrency kopen

Na het klikken op de koop knop wordt het order verwerkt en wordt de Ethereum toegevoegd aan onze online Bitvavo wallet.

Bitvavo cryptocurrency kopen

Bitvavo wallets

Zoals op elke crypto exchange kan je jouw gekochte cryptomunten laten afleveren in een online Bitvavo wallet, wat een uitstekende keuze is voor beginners of als je niet zo heel veel cryptocurrency bezit.

Bitvavo geeft zelf aan dat ze gebruik maken van cold wallets. Een groot deel van de cryptomunten worden op adressen gezet waarvan de private keys offline bewaard worden in kluizen die voldoen aan de hoogste veiligheidscategorie 4+. Bovendien worden er verschillende fysieke locaties gebruikt en wordt niet alles op één plek bewaard.

Bitvavo zorgt dus zelf voor heel wat veiligheid, wat grote diefstallen ten gevolge van hackings onmogelijk moet maken. Bovendien wordt de website regelmatig gereviewed door IT security bedrijven, om mogelijke veiligheidslekken te dichten.

Bitvavo doet er dus alles aan om voor maximale veiligheid te zorgen. Maar zoals we in de cryptowereld zeggen: 'not your keys, not your coins'! Heb je al voor meer dan 1.000 euro aan cryptomunten? Dan wordt een eigen hardware wallet toch wel interessant. Het voorkomt dat je bitcoin zou verliezen bij een eventuele hack van een exchange, omdat je deze dan volledig zelf bewaart op een cold wallet. Daarnaast ben je met een hardware wallet ook beschermd tegen roekeloos gedrag van een exchange, zoals we dat bijvoorbeeld gezien hebben bij FTX. Anderzijds ben je zelf verantwoordelijk voor je hardware wallet en moet je goed begrijpen hoe je dit zo veilig mogelijk aanpakt.


Bitvavo kosten

Bitvavo is één van de goedkoopste websites van Nederland en de kosten zijn dan ook laag. Uit de vergelijking die we op onze cryptomunten kopen pagina gemaakt hebben, blijkt dat je bij Bitvavo voor hetzelfde geld meer cryptomunten koopt dan bij de andere aanbieders. Dit komt uiteraard omdat de kosten fors lager zijn.

Nieuwe klanten betalen op de eerste €1.000 aan orders trouwens helemaal geen kosten.


Bitvavo geavanceerd

Bitvavo beschikt ook over een geavanceerd platform voor de echte traders. Je krijgt hier links op het scherm inzicht in de diepte: hoeveel koop-en verkooporders staan er te wachten tegen welke prijzen?

Centraal in dit handelsplatform zijn de kwalitatieve grafieken van Tradingview, waardoor het maken van een technische analyse mogelijk wordt. Je kan zelf trendlijnen trekken en indicatoren toevoegen.

Aan de rechterkant staat een overzicht van alle trades die op het platform werden uitgevoerd.

Bitvavo geavanceerd platform
Bezoek Bitvavo

Advertentie

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 190 digitale valuta* bij de grootste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline
Advertentie

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu