Online beleggen

Je bent hier: Home > Cryptocurrency > Bitvavo handleiding

Bitvavo review en gids

Bitvavo

Bitvavo is een gebruiksvriendelijke website om cryptocurrency te kopen of verkopen. Ben je op zoek naar ervaringen over Bitvavo, een handleiding of wil je gewoon meer informatie? Lees dan zeker verder.


Is Bitvavo betrouwbaar?

Bitvavo is een betrouwbare Nederlandse website waarop je cryptocurrency kan kopen en verkopen. Het bedrijf is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank en houdt zich aan de Europese anti-witwasrichtlijn AMLD5.

Als gevolg hiervan is het noodzakelijk om je identiteit te verifiëren als je gebruik wil maken van de Bitvavo diensten. Het uploaden en goedkeuren van een identiteitsbewijs verloopt automatisch waardoor het geheel binnen enkele minuten afgerond is. Om witwassen te voorkomen moet je nog een persoonlijke bankrekening koppelen aan Bitvavo. Dit doe je door een klein bedrag over te maken.

Bitvavo is een A merk en is vertrouwd door de KNVB. Sinds maart 2022 is Bitvavo hoofdsponsor van Oranje.


Hoe cryptomunten kopen op Bitvavo?

In onderstaande afbeelding zie je een screenshot van het eenvoudige Bitvavo platform. Er bestaat ook een geavanceerde versie maar daarover later meer.

We zien dat deze account over €280,24 aan cryptomunten beschikt. Er staat ook cash van €9,91 op de rekening. Deze cash willen we gebruiken om Ethereum te kopen. We klikken daarom op Ethereum.

Bitvavo cryptocurrency kopen

In het volgende scherm kunnen we een order plaatsen. We gebruiken het volledige saldo en willen dus voor 9,91 euro aan Ethereum kopen.

Bitvavo cryptocurrency kopen

Na het klikken op de koop knop wordt het order verwerkt en wordt de Ethereum toegevoegd aan onze online Bitvavo wallet.

Bitvavo cryptocurrency kopen

Bitvavo wallets

Zoals op elke crypto exchange kan je jouw gekochte cryptomunten laten afleveren in een online Bitvavo wallet, wat een uitstekende keuze is voor beginners of als je niet zo heel veel cryptocurrency bezit.

Bitvavo geeft zelf aan dat ze gebruik maken van cold wallets. Een groot deel van de cryptomunten worden op adressen gezet waarvan de private keys offline bewaard worden in kluizen die voldoen aan de hoogste veiligheidscategorie 4+. Bovendien worden er verschillende fysieke locaties gebruikt en wordt niet alles op één plek bewaard.

Bitvavo zorgt dus zelf voor heel wat veiligheid, wat grote diefstallen ten gevolge van hackings onmogelijk moet maken. Bovendien wordt de website regelmatig gereviewed door IT security bedrijven, om mogelijke veiligheidslekken te dichten.

Bitvavo doet er dus alles aan om voor maximale veiligheid te zorgen. Maar zoals we in de cryptowereld zeggen: 'not your keys, not your coins'! Heb je al voor meer dan 1.000 euro aan cryptomunten? Dan wordt een eigen hardware wallet toch wel interessant.


Bitvavo kosten

Bitvavo is één van de goedkoopste websites van Nederland en de kosten zijn dan ook laag. Uit de vergelijking die we op onze cryptomunten kopen pagina gemaakt hebben, blijkt dat je bij Bitvavo voor hetzelfde geld meer cryptomunten koopt dan bij de andere aanbieders. Dit komt uiteraard omdat de kosten fors lager zijn.

Nieuwe klanten betalen op de eerste €1.000 aan orders trouwens helemaal geen kosten.


Bitvavo geavanceerd

Bitvavo beschikt ook over een geavanceerd platform voor de echte traders. Je krijgt hier links op het scherm inzicht in de diepte: hoeveel koop-en verkooporders staan er te wachten tegen welke prijzen?

Centraal in dit handelsplatform zijn de kwalitatieve grafieken van Tradingview, waardoor het maken van een technische analyse mogelijk wordt. Je kan zelf trendlijnen trekken en indicatoren toevoegen.

Aan de rechterkant staat een overzicht van alle trades die op het platform werden uitgevoerd.

Bitvavo geavanceerd platform
Bezoek Bitvavo

Gratis nieuwsbrief

Schrijf in op onze gratis crypto nieuwsbrief

Elke week in jouw mailbox: een overzicht van het cryptocurrency nieuws en besprekingen van aandelen.
Ik geef toestemming om mijn e-mail te bewaren
* Disclaimer: er wordt geen informatie, noch financieel advies met betrekking tot online handelen aangeboden via deze mails.
 

Nederlandstalige Bitcoin conferentie

Future of Bitcoin

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu