Online beleggen

Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Deze website is gratis voor bezoekers. Om deze gratis dienst te kunnen aanbieden krijgen we een compensatie, commissie of advertentie vergoeding van de diensten of producten die op deze website vermeld worden.

Je bent hier: Home > Cursus beleggen > Technische analyse

Technische analyse: koopwaardige aandelen vinden

Technische analyse (TA) is een analysemethode die helpt om in te spelen op koersstijgingen en dalingen.

Door naar de grafieken te kijken probeert de technisch analist een beeld te krijgen van de vraag en het aanbod naar een bepaald aandeel, een index, muntenpaar of grondstof.

Om technische analyses te kunnen maken moet je wel beschikken over goede software. Bij sommige brokers krijg je gratis toegang tot goede grafieken, bij andere brokers zijn de grafieken ondermaats. Een goed softwarepakket is bijvoorbeeld TradingView, dat trouwens ook een gratis versie heeft.


Basiscursus technische analyse

Er zijn twee vormen van technische analyse, visuele analyse en kwantitatieve analyse.

Visuele technische analyse

Bij visuele analyse worden de grafieken van koersen door de belegger bestudeerd. Elk instrument kan geanalyseerd worden: aandelen, indices, muntenparen, grondstoffen,... kortom alles wat op de beurs noteert.

De trend wordt dan bepaald door bijvoorbeeld trendlijnen en trendkanalen te trekken.

Kwantitatieve technische analyse

Bij kwantitatieve technische analyse worden er berekeningen op de aandelenkoers losgelaten. Zo komt men tot verschillende indicatoren die boven, onder of overheen de koersgrafiek worden geplaatst.


Een uitgebreide cursus over technische analyse is terug te vinden in het boek Leren Traden, dat je gratis op deze website kan lezen. Begin met het lezen van de introductie tot de technische analyse.


Is technische analyse succesvol?

Wie technische analyse gebruikt kan daarmee soms de markt voorspellen. Veel beleggers denken daarom dat alleen kennis van technische analyse voldoende is om succesvol te traden. Niets is minder waar. Beginners overschatten het belang van technische analyse heel vaak. Heel wat boeken en services hebben ook overmatig veel aandacht voor de technische analyse. Een verklaring voor succes op de beurs is het echter niet.

Je gebruikt technische analyse best als hulpmiddel om trades te plannen, terwijl je beseft dat het niet feilloos is. Lees hier meer: Zijn de beurskoersen te voorspellen met technische analyse?.

Winstgevendheid bereik je door het toepassen van andere regels. Op tijd verlies nemen, bijvoorbeeld. Dat is één van de belangrijkste dingen die een trader moet leren.

Iedereen kent de uitspraak "cut your losses and let your profits run". Maar spijtig genoeg zijn er slechts weinig mensen die deze uitspraak in de praktijk omzetten. En dat is jammer. Elk groot verlies is namelijk ooit een klein verlies geweest. Je verliezen kan je dus maar beter op tijd afkappen.

Wil je winstgevend traden? Dan moet je begrijpen welke risico's je loopt door niet op tijd verlies te nemen. Verlies je 50% op een trade? Dan moet je de volgende keer maar liefst 100% winst maken om uw oorspronkelijke kapitaal terug te hebben. En dat is uiteraard niet zo makkelijk!

Maar wat als je vaak kleine verliezen moet slikken? Het is toch onmogelijk om altijd juist te zitten? Veel traders maken vaak beperkte verliezen op hun trades. Door het toepassen van enkele strikte regels slagen zij er in om winst te maken, zelfs als ze slechts 30% winstgevende trades realiseren. Welke regels zijn dat dan? Ik doe het allemaal uit de doeken in mijn boek Leren Traden.Advertentie

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 190 digitale valuta* bij de grootste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline
Advertentie

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu