Online beleggen

Je bent hier: Home > Cryptocurrency > Bitvavo storingen

Bitvavo problemen en storingen

Bitvavo telt meer dan een miljoen klanten en op drukke momenten ligt de service er soms uit. Wanneer de bitcoin koers sterk beweegt, wil soms iedereen tegelijk kopen of verkopen. Het platform van Bitvavo kan de vele verzoeken niet altijd aan, waardoor er soms storingen optreden. De exchange is wel doorlopend aan het werken aan een upgrade van de systemen, om het sterk gegroeide klantenbestand altijd te kunnen bedienen.


Zijn er vandaag storingen bij Bitvavo?

Er is een gepland onderhoud aan het Bitvavo platform op dinsdag 19 maart 2024 van 06u tot 07u. Het platform zal niet bereikbaar zijn en de handel zal gepauzeerd worden. Dat betekent ook dat limietorders niet uitgevoerd kunnen worden. Ook het bekijken van je saldo is niet mogelijk tot het onderhoud is afgerond.

Welke coins zijn momenteel in onderhoud?

Op de status pagina van Bitvavo kan je raadplegen welke diensten momenteel niet werken. Op de digitale valuta pagina krijg je een overzicht van de coins die in onderhoud zijn. Soms werken stortingen of opnames niet of ligt de handel in een bepaalde cryptomunt volledig stil.

Gepland onderhoud

Bitvavo doet regelmatig een gepland onderhoud om het platform te verbeteren. Heel wat functies zijn dan niet beschikbaar. Deze upgrades vinden doorgaans tijdens de nacht plaats en dan kan je soms enkele uren niet inloggen. Het platform van Bitvavo is dan niet bereikbaar.

Onderhoudsmodus

Wanneer Bitvavo kampt met technische problemen of een volledige panne wordt het platform in onderhoudsmodus gezet. De Bitvavo medewerkers proberen dan zo snel mogelijk met een oplossing te komen om het platform opnieuw online te krijgen. Ondanks deze snelle interventies kan het soms toch voorvallen dat je urenlang niet kan inloggen op de app of website, wat erg frustrerend is voor gebruikers.

Meestal communiceert Bitvavo achteraf nog over de technische incidenten op de Bitvavo blog.

Tegoeden zijn veilig

Belangrijk is dat klantentegoeden steeds veilig bewaard worden. Wanneer Bitvavo onbereikbaar is heeft dit geen impact op de veiligheid van jouw assets op Bitvavo. De exchange gebruikt de custody providers Fireblocks en Copper Custody voor zowel cold als hot wallets.

Uitbreiding capaciteit

In 2024 werkt Bitvavo verder aan oplossingen om ook bij piekbelasting operationeel te blijven. Het orderbeheersysteem zal bijvoorbeeld een hogere doorvoer krijgen, waardoor Bitvavo beter in staat is om veel orders tegelijk te verwerken.


Waarom zijn er vaak storingen bij cryptocurrency exchanges?

Cryptocurrency exchanges spelen een cruciale rol in het ecosysteem van digitale valuta's. Op de platformen kunnen beleggers cryptocurrencies zoals Bitcoin kopen en verkopen.

Piekmomenten

Het is opvallend dat crypto exchanges vaak problemen kennen tijdens momenten van extreme volatiliteit op de markt. Denk hierbij aan inlogproblemen, trage prestaties of zelfs volledige uitval.

De hoofdoorzaak van technische pannes tijdens piekmomenten is de overweldigende vraag van gebruikers die allemaal tegelijkertijd proberen te handelen. Wanneer de Bitcoin koers sterk beweegt, zoals tijdens snelle stijgingen of dalingen, willen veel handelaren profiteren van deze marktbewegingen door hun posities te openen of te sluiten. Hierdoor stijgt het handelsvolume sterk, waardoor de servers van de exchanges overbelast raken en de websites moeite hebben om te reageren op alle verzoeken.

Complexe systemen

Daarnaast kan de complexiteit van het handelsplatform zelf een rol spelen bij het veroorzaken van technische problemen tijdens drukke momenten. Cryptocurrency exchanges moeten verschillende processen uitvoeren, zoals het verwerken van transacties, het bijwerken van orderboeken en het beheren van gebruikersaccounts, wat een aanzienlijke hoeveelheid rekenkracht en bandbreedte vereist. Wanneer duizenden gebruikers tegelijkertijd proberen toegang te krijgen tot het platform om transacties uit te voeren, kunnen deze processen overweldigend worden voor de servers, wat leidt tot vertragingen of uitval.

Infrastructuur

Er wordt ook gewerkt met externe infrastructuurleveranciers, dus soms ligt daar de oorzaak van de problemen. Wanneer een datacentrum met een technische panne kampt, zijn alle websites die op hun servers staan onbereikbaar. Er zijn wel alternatieven voorzien om deze problemen op te vangen, maar tijdens drukke momenten kan deze reserve capaciteit onvoldoende zijn.

Vertragingen door veiligheidsmaatregelen

Bovendien kan tijdens drukte de prestatie van een platform vertraagd worden door beveiligingsmaatregelen. Cryptocurrency exchanges moeten strenge anti-DDoS (Distributed Denial of Service) maatregelen implementeren om zich te beschermen tegen kwaadwillende aanvallen. Deze maatregelen kunnen echter de algehele reactietijd van het platform vertragen, vooral wanneer de servers al overbelast zijn door het grote aantal gebruikers.

Kortom, de redenen waarom cryptocurrency exchanges plat gaan tijdens piekmomenten van Bitcoin handel zijn divers en complex. Van overweldigende vraag van gebruikers tot technische beperkingen van het platform zelf. Het is een uitdaging voor exchanges om de stabiliteit en prestaties te handhaven tijdens deze cruciale momenten op de markt.

Finst

Advertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu