Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > FTX vraagt Chapter 11 aan

FTX vraagt Chapter 11 aan

FTX vraagt Chapter 11 aan

vrijdag 11 november 2022 - door Redactie

FTX zoekt bescherming tegen zijn schuldeisers en vraagt het Chapter 11 aan, de voorbode van een echt faillissement.

FTX maakte in een persbericht bekend dat ze vrijwillig het Chapter 11 hebben aangevraagd in de VS. Het gaat over een procedure die in onze regio beter bekend staat als surseance van betaling. Als de rechter dit verleent, moet het bedrijf gedurende een bepaalde periode geen schuldeisers terug betalen. De tijd die zo gekocht wordt kan een bedrijf de mogelijkheid geven om een crisis te overleven door af te slanken of zichzelf te herstructureren, waarna er een doorstart kan komen. In veel gevallen is het echter de laatste stap voor een echt faillissement. FTX zit in grote problemen en de vraag is dus of een redding nog wel mogelijk is.

Het Chapter 11 wordt aangevraagd door zowat het hele imperium dat rond Sam Bankman-Fried werd opgebouwd. Daaronder vinden we FTX Trading, FTX US, Alameda Research en nog 130 verbonden bedrijven.

Sam Bankman-Fried is afgezet als CEO en wordt vervangen door John J. Ray III, die samen met de werknemers van FTX zal proberen zoveel mogelijk te redden. Ook Bankman-Fried zal nog assistentie leveren als er om gevraagd wordt.

Lukt de reorganisatie?

Gedurende de komende periode zullen de boeken in detail bekeken worden en zal getracht worden om zoveel mogelijk geld te genereren door bijvoorbeeld het verkopen van activa. Het is nog maar de vraag hoeveel geld er zo beschikbaar zal komen voor mensen die hun fondsen geblokkeerd zien staan bij FTX. Als het tot een echt bankroet komt kan deze procedure nog jaren in beslag nemen, zoals het voorbeeld van Mt. Gox ons geleerd heeft.

Tijdens het Chapter 11 kunnen potentiële overnemers bekijken op welke activa ze een bod willen doen. Op die manier kunnen de gezonde delen uit een bedrijf gehaald worden, wat veel interessanter is voor een overnemer. Het is vermoedelijk de reden waarom Binance afgezien heeft van een overname. Er zit nog wel waarde in FTX, maar niemand wil de slechte delen en problemen mee overnemen.

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu