Online beleggen

Je bent hier: Home > Cryptocurrency > Bitvavo nieuwe coins

Bitvavo nieuws over coins

Op Bitvavo verhandel je meer dan 250 cryptomunten en het aanbod wordt regelmatig bijgewerkt.

Op deze pagina lees je meer over nieuwe coins die zijn toegevoegd of over coins die zijn geschrapt (delistings).

Een actueel overzicht van alle coins die beschikbaar zijn op Bitvavo staat op de marktenpagina.

ADVERTENTIE

Finst

Nieuwe coins en delistings in 2024

Nieuwe coins WAXP, BETA, COMBO, GNS, KEY, BEL, REZ, ARKM, MAVIA, TLM, DAR en PYR

10 juni 2024

In de voorbije 3 weken heeft Bitvavo 12 nieuwe coins toegevoegd.

WAX (WAXP) is de token van Worldwide Asset eXchange, een web3 platform voor gaming en NFT's.

Beta Finance (BETA) is een op Ethereum gebouwde markt voor het lenen, uitlenen en shorten van tokens.

COMBO (COMBO) is een snelle layer 2 die gebouwd werd op de BNB chain, vooral gericht op web3 games.

Gains Network (GNS) is een handelsplatform voor afgeleide producten, gebouwd op Polygon en Arbitrum. Je kan er bijvoorbeeld forex of crypto met een hefboom verhandelen.

SelfKey (KEY) is oplossing om gedecentraliseerd identiteitsgegevens te bewaren. Je beheert dan zelf je KYC gegevens in een wallet, waarmee je makkelijk een verificatie procedure kan doorlopen. Door een hack bij een exchange kunnen dan nooit jouw gegevens gestolen worden.

Bella Protocol (BEL) is een gebruiksvriendelijk DeFi platform waardoor gebruikers hun crypto kunnen inschakelen in bijvoorbeeld liquidity pools en daar een opbrengst op kunnen verdienen.

Renzo (REZ) is een liquidity restaking protocol waarbij ETH houders een hoger rendement kunnen realiseren dan zelf ETH te staken. Door het vastzetten van ETH krijg je een liquid restaking token in ruil, dat je op zijn beurt weer kan inzetten voor rendement te behalen door te 'restaken'.

Renzo (REZ) is een liquidity restaking protocol waarbij ETH houders een hoger rendement kunnen realiseren dan zelf ETH te staken. Door het vastzetten van ETH krijg je een liquid restaking token in ruil, dat je op zijn beurt weer kan inzetten voor rendement te behalen door te 'restaken'.

Arkham (ARKM) is een platform voor blockchainanalyse, waarmee transacties en data inzichtelijk worden. Zo kunnen transacties van exchanges, hedge funds of bekende mensen beter opgevolgd worden.

Heroes of Mavia (MAVIA) is een Web3 spel dat zich op het fictieve eiland Mavia afspeelt. Gebruikers kunnen in game items als NFT's verhandelen.

Alien Worlds (TLM) is een snelgroeiend NFT spel waarbij spelers planeten kunnen koloniseren. De Trillium (TLM) is de digitale valuta die in het spel gebruikt wordt.

Mines of Dalarnia (DAR) is een play-to-earn actiespel met de DAR token als munt voor de virtuele economie. Spelers delven grondstoffen in de mijnen en kunnen zo geld verdienen.

Vulcan Forged (PYR) is een web3-platform met het spel VulcanVerse, een open-world massive multiplayer online role-playing game (MMORPG).

FET, AGIX en OCEAN fuseren en worden ASI

9 juni 2024

De partijen achter de projecten Fetch.ai (FET), SingularityNET (AGIX) en Ocean Protocol (OCEAN) hebben de krachten gebundeld en worden samen één token: Artificial Superintelligence Alliance (ASI).

In de komende dagen zal Bitvavo jouw FET-, AGIX- en OCEAN- tokens automatisch omzettten naar ASI.

 • FET wordt omgezet naar ASI met een conversieratio van 1:1
 • AGIX wordt omgezet naar ASI met een conversieratio van 1:0,433350
 • OCEAN wordt omgezet naar ASI met een conversieratio van 1:0,4332

Nieuwe coins SWEAT, MDT en IDEX

16 mei 2024

Bitvavo heeft opnieuw 3 nieuwe coins op het platform geïntroduceerd.

SWEAT (SWEAT) is een token die je verdient door te bewegen of te stappen. Sweat Economy wil mensen op deze manier aanzetten om meer te bewegen.

Measurable Data Token (MDT) is de token van een ecosysteem waarbinnen data verhandeld kan worden. Je blijft eigenaar van je eigen data maar krijgt wel beloningen wanneer je data wil delen met geïnteresseerde partijen.

IDEX (IDEX) is een gedecentraliseerde exchange. Je kan orders plaatsen en deze worden off-chain gematcht. Wanneer er een trade is uitgevoerd, wordt deze on-chain bewaard. De gebruiker bespaart zo veel fees. Mensen die IDEX staken hebben recht op een deel van de transactiekosten die de exchange verdient.

Nieuwe coins MAV, TRAC, DODO, PROM, ABT, PRIME, AIOZ, ERN, OMN en HIGH

8 mei 2024

De voorbije week heeft Bitvavo weer 10 nieuwe coins toegevoegd aan het platform.

Maverick Protocol (MAV) is een platform voor Decentralized Finance. Dankzij een Automated Market Maker (AMM) wordt liquiditeit verschaft zodat gebruikers steeds crypto tokens kunnen kopen en verkopen.

OriginTrail (TRAC) is een protocol dat betrouwbare data levert voor AI toepassingen. Deelnemers kunnen hun data delen terwijl ze er eigenaar van blijven. Door al deze data te connecteren kan AI zich verder ontwikkelen.

DODO (DODO) is een DeFi-protocol dat verbinding maakt met andere liquiditeitsbronnen of liquidity pools. Gebruikers kunnen zo handelen in verschillende crypto tokens omdat er steeds liquiditeit is.

Prom (PROM) is een marktplaats voor de handel in game NFT's en is gebouwd op Ethereum.

Arcblock (ABT) maakt het ontwerpen van decentrale applicaties (DApps) makkelijker. Ontwikkelaars krijgen toegang tot alle nodige bouwstenen en kunnen kiezen met welke blockchain ze willen werken.

Echelon Prime (PRIME) is een blockchain-gameplatform. Parallel TCG is het eerste spel dat op Echelon is gebouwd. Het is een competitief kaartruilspel.

AIOZ Network (AIOZ) is een gedecentraliseerd platform voor AI toepassingen, opslag van data en het streamen van video's.

Ethernity (ERN) is een platform voor NFT's. Artiesten kunnen hun digitale kunst of muziek makkelijk verkopen op Ethernity.

Omni Network (OMNI) is een blockchain netwerk dat alle beschikbare rollups integreert, om te voorkomen dat er aparte ecosystemen ontstaan rond bepaalde rollups. Door alles samen te brengen kan Omni profiteren van netwerkeffecten.

Highstreet (HIGH) is een platform dat shoppen en gaming combineert. Je kan er bijvoorbeeld phygital items kopen: producten die zowel in de digitale wereld als in de echte wereld bestaan.

Nieuwe coins MBOX, TWT, FRONT, C98, SAFE, ORN, SYN, UNFI, QKC, SFP en VANRY

30 april 2024

Opnieuw 11 nieuwe coins op Bitvavo!

MOBOX (MBOX) is een gameplatform waarbij NFT's gebruikt worden om makkelijk te kunnen schakelen tussen verschillende metaverses.

Trust Wallet Token (TWT) is een token voor gebruikers van de Trust Wallet. Ze kunnen er bijvoorbeeld kortingen mee krijgen op crypto aankopen in de app.

Frontier (FRONT) biedt ondermeer een Web3 wallet waarmee gebruikers makkelijk toegang krijgen tot verschillende blockchains in de DeFi wereld, zodat ze snel kunnen schakelen en makkelijk kunnen swappen.

Coin98 (C98) is een DeFi platform waarbij gebruikers toegang krijgen tot 40 blockchains, zodat het swappen tussen verschillende chains makkelijk wordt.

Safe (SAFE) is een platform dat zich richt op veiligheid. Zo worden er makkelijk te gebruiken multisig wallets voorzien en ontwikkelen ze manieren om makkelijk en veilig in te loggen op diensten.

Orion (ORN) verbindt gedecentraliseerde en gecentraliseerde exchanges zodat gebruikers voldoende liquiditeit hebben om in DeFi tokens te handelen.

Synapse (SYN) zorgt voor interoperabiliteit tussen verschillende blockchains, zodat gebruikers snel en makkelijk hun assets op een andere blockchain kunnen zetten.

Unifi Protocol DAO (UNFI) is een DeFi platform dat cross-chain trading en staking makkelijk maakt. Er wordt gebruik gemaakt van een stablecoin voor de gas fees.

QuarkChain (QKC) is een blockchain die beweert het blockchain trilemma opgelost te hebben. Er wordt gebruik gemaakt van sharding en dus aparte chains om transacties snel te verwerken.

SafePal (SFP) is een fabrikant van hardware wallets. Via de SafePal app swap je makkelijk crypto en de SFP token geeft voordelen aan gebruikers.

Vanar Chain (VANRY) is een blockchain for entertainment. Denk aan gaming met snelle en goedkope transacties in de Virtua Metaverse.

Nieuwe coins ACA, POLS, BICO, LQTY, IOTX, ENA, TNSR, HFT, HOOK, HIFI, FLUX, W en ETHFI

16 april 2024

In de voorbije twee weken werden maar liefst 13 nieuwe assets toegevoegd aan het Bitvavo platform.

Acala Token (ACA) is de native token van het Acala netwerk, een DeFi toepassing voor Polkadot.

Polkastarter (POLS) is een platform waarop nieuwe projecten kunnen gelanceerd worden in de vorm van een IDO of Initial DEX Offering. Omdat Polkadot cross-chain werkt kunnen er op verschillende blockchains nieuwe tokens gelanceerd worden.

Biconomy (BICO) is een project dat de gebruiksvriendelijkheid van dApps tracht te verbeteren, waardoor gebruikers zelfs niet beseffen dat ze met een blockchain toepassing werken.

Liquity (LQTY) is een leenprotocol waarbij gebruikers LUSD kunnen lenen door hun ETH vast te zetten. Er is geen rente maar de ETH dekking moet steeds minstens 110% van de lening zijn.

IoTeX (IOTX) is een platform voor het Internet of Things (IoT). Via smart contracts worden machine-to-machine en person-to-machine transacties mogelijk gemaakt.

Ethena (ENA) is het project achter de rente opbrengende USDe stablecoin, een synthetische dollar die gedekt wordt door onderpand in ETH en waarbij 'Delta Hedging' gebruikt wordt om de waarde constant te houden.

Tensor (TNSR) is een NFT marktplaats op Solana. TNSR is de native token op het Tensor platform, dat net zoals een trading platform geavanceerde grafieken heeft om het speculeren makkelijker te maken.

Hashflow (HFT) is een gedecentraliseerde exchange die verschillende blockchains ondersteunt, waardoor gebruikers veel tokens kunnen verhandelen. Sinds 2021 werd er op de exchange al voor meer dan 18 miljard dollar verhandeld.

Hooked Protocol (HOOK) is een Web3 online leerplatform dat gebruik maakt van gamification om het leren aantrekkelijk te maken. Er is ook een sociaal aspect waardoor gebruikers zelf nieuwe gebruikers aantrekken.

Hifi Finance (HIFI) is de token van het Hifi DeFi-protocol, waarbij je kan lenen tegen tokenized assets. Denk hierbij aan Real World Assets (RWA) zoals vastgoed dat op de blockchain vastgelegd wordt. Deze tokens dienen dan als onderpand voor leningen.

Flux (FLUX) is de token van een heel ecosysteem waarbinnen gedecentraliseerde applicaties kunnen gebouwd worden. De Flux Cloud concurreert met de Google en AWS Cloud en dankzij FluxEdge beschikken AI projecten steeds over de nodige computerkracht.

Wormhole (W) is bekend als een token bridge, waardoor je tokens van de ene blockchain naar de andere kan verplaatsen. Je zet dan bijvoorbeeld ETH vast in de Ethereum blockchain en krijgt in ruil Wrapped Ethereum (WETH) op Solana. Wormhole is ondertussen meer dan alleen een bridge en is een platform voor interoperabiliteit tussen verschillende blockchains.

ether.fi (ETHFI) is een gedecentraliseerd staking protocol op Ethereum. Wie zijn ETH vast zet krijgt in ruil eETH tokens die gebruikt kunnen worden in andere DeFi applicaties.

Nieuwe coins BEAM, WBTC, FLR, BIGTIME, OM en GAL

30 maart 2024

In de voorbije dagen werden er opnieuw zes nieuwe assets toegevoegd op Bitvavo.

Beam (BEAM) is een dynamisch gaming netwerk dat ontwikkelaars de mogelijkheid geeft om makkelijk blockchain elementen in games te verwerken.

Wrapped Bitcoin (WBTC) is niets anders dan bitcoin op het Ethereum netwerk. Iemand geeft bijvoorbeeld 1 bitcoin in bewaring bij een custodian, die in ruil 1 WBTC uitgeeft. Deze WBTC is dan ook steeds inwisselbaar voor echte bitcoin. Uiteraard is er steeds een risico dat de custodian de vastgezette bitcoin kwijtspeelt.

Flare (FLR) is een layer 1-blockchain die zorgt voor interoperabiliteit tussen verschillende blockchains. Door middel van het State Connector protocol kan ook data van buiten de blockchain veilig binnen Flare gebruikt worden.

Big Time (BIGTIME) is een multiplayer actiespel waarbinnen spelers game items kunnen maken en verhandelen. Op de achtergrond wordt er gewerkt met NFT's maar een doorsnee speler zal dit zelfs niet weten.

MANTRA (OM) is een layer 1-blockchain die zich richt op het decentralized finance (DeFi) ecosysteem. MANTRA bouwt een brug tussen TradFi en DeFi door infrastructuur te voorzien voor het tokenizen van Real World Assets (RWAs), waardoor 'echte' assets makkelijk naar de blockchain gebracht worden.

Galxe (GAL) is een protocol voor 'credential data', waardoor een gedecentraliseerde digitale identiteit kan opgebouwd worden. Cruciaal hierbij is dat gebruikers op deze manier steeds eigenaar blijven van hun data.

Nieuwe coins RON, PENDLE, AUCTION, BOME, CKB, NFP en METIS

22 maart 2024

Tijdens de voorbije week werden er 7 nieuwe coins gelanceerd op Bitvavo.

Ronin (RON) is een EVM blockchain die gebruikt wordt om games te draaien. Ronin is vooral bekend van Axie Infinity, een populair spel waar in-game items als NFT's verhandeld worden. Dagelijks zijn er miljoenen gebruikers.

Pendle (PENDLE) is een yield-aggregating protocol, waarbij je als gebruiker de verwachte inkomsten van een coin kunt tokenizen en verhandelen. Denk maar aan staking opbrengsten van ETH die je op deze manier op voorhand kunt krijgen.

Bounce Token (AUCTION) is de native token voor het Bounce.finance platform, een gedecentraliseerde veiling.

BOOK OF MEME (BOME) is een op Solana gebaseerd memecoin project. De bedoeling is dat er makkelijk memes gemaakt kunnen worden, waarbij de opslag gedecentraliseerd gebeurt. Dat memes op Solana populair zijn, bewees BOME door op amper twee dagen tijd al een market cap van 1 miljard dollar te bereiken.

Nervos Network (CKB) is een modulaire blockchain waarbij de verschillende lagen specifieke functies vervullen. De assets blijven op de basislaag maar transacties gebeuren op een tweede laag. Applicaties kunnen in alle programmeertalen gebouwd worden omdat Nervos zowat elke virtual machine kan draaien.

NFPrompt (NFP) vermengt AI met NFT's. Gebruikers kunnen via AI beelden genereren die als NFT bewaard worden. De native token NFP is nodig om NFT's te kunnen maken en om de marktplaats te gebruiken.

Metis (METIS)) is een tweedelaagsoplossing voor Ethereum, waardoor transacties sneller verwerkt kunnen worden tegen lagere kosten. DApps kunnen makkelijk gebouwd worden op Metis. Er wordt gebruik gemaakt van optimistic rollups om de schaalbaarheid van Ethereum te bevorderen.

Kadena, Osmosis en Fusionist gelist op Bitvavo

15 maart 2024

Bitvavo neemt drie nieuwe coins op in het gamma.

Kadena (KDA) is een Proof-of-Work blockchain die met Pact een eigen taal heeft om smart contracts op te zetten. Er wordt ingezet op schaalbaarheid door 20 chains naast mekaar te draaien (sharding), waardoor 480.000 transacties per seconde mogelijk zijn. Op termijn zouden dat 1 miljoen transacties per seconde moeten worden.

Osmosis (OSMO) is een gedecentraliseerde exchange (DEX) die werkt op Cosmos. Osmosis is de grootste interchain DEX binnen het Cosmos DeFi ecosysteem. In 2023 werd via Osmosis voor meer dan 4,5 miljard dollar verhandeld in meer dan 100 verschillende tokens.

Fusionist (ACE) is een op blockchain gebaseerd gaming project dat gebruik maakt van de Unity-engine, waarmee beelden van hoge kwaliteit worden gemaakt. Momenteel zijn er al drie games uitgerold maar er zitten er nog meer in de pijplijn. Met de ACE token kunnen items gekocht worden in de games, terwijl het ook een governance token is.

Nieuwe coins CYBER, AGLD, MINA en PYTH

22 februari 2024

Opnieuw worden er nieuwe digital assets toegevoegd aan het Bitvavo aanbod!

CyberConnect (CYBER) is een Web3 sociaal netwerk, waardoor ontwikkelaars hun eigen sociale netwerken kunnen bouwen. Alle gegevens zoals posts en foto's blijven eigendom van de gebruikers. Dit moet de macht van grote platformen als Facebook weg halen.

Adventure Gold (AGLD) is de token van het Loot project, een online game en NFT universum.

Mina Protocol (MINA) is een blockchain die met zero knowledge proofs werkt. Hierdoor blijft de omvang van de blockchain beperkt tot slechts 22 kilobyte, terwijl andere chains makkelijk honderden gigabyte in beslag nemen.

Pyth Network (PYTH) is een oracle zoals Chainlink. Pyth verzamelt gegevens over financiële activa zoals aandelen, cryptomunten en grondstoffen en maakt deze data bruikbaar voor blockchains.

Nieuwe coin Starknet Token (STRK)

20 februari 2024

Bitvavo maakt de handel in Starknet Token (STRK) mogelijk, een asset waar gebruikers al een tijdje naar vragen.

Starknet is een Layer 2 netwerk gebouwd op Ethereum. Rollups maken het mogelijk om dApps snel op te schalen, zonder in te boeten qua veiligheid. Transacties worden off-chain bewaard in een zogenaamd STARK-bewijs en van deze gebundelde transacties wordt als het ware een samenvatting bewaard in de Ethereum blockchain.

Nieuwe coins: ONDO, ASTR, SSV, BLZ en DYM

15 februari 2024

Het aanbod van Bitvavo wordt deze week verder uitgebreid met maar liefst 5 nieuwe coins.

Ondo (ONDO) wil een revolutie teweegbrengen in de financiële industrie door 'real world assets' naar de blockchain te brengen. Het gaat hierbij over het tokenizen van activa uit de traditionele financiële wereld, die opbrengsten genereren. Zo hebben ze bijvoorbeeld de eigen stablecoin USDY, volledig gedekt door Amerikaans staatspapier, waarbij de opbrengsten van dit papier worden uitgekeerd aan de token houders.

Astar (ASTR) verbetert de interoperabiliteit tussen verschillende blockchains en biedt rechtstreeks toegang tot Polkadot en Ethereum. Er zijn ook bridges naar andere chains en Astar probeert zo Web3 veel toegankelijker te maken.

Ssv.network (SSV) heeft een Distributed Validator Technology (DVT) protocol ontwikkeld specifiek voor Ethereum staking. De taken van een validator kunnen zo verdeeld worden over verschillende operatoren. Dit verbetert de decentralisatie van Ethereum.

Bluzelle (BLZ) is een layer 1 voor het gedistribueerd bewaren van data en wordt vooral gebruikt door kunstenaars, muzikanten, wetenschappers enzovoorts. Het is een manier om intellectuele eigendom veilig te bewaren.

RollApps zijn modulaire blockchains die gebouwd kunnen worden op de basislaag van Dymension Hub. De native token van dat netwerk is Dymension (DYM).

Delisting Aragon (ANT)

8 februari 2024

Vanaf 14 februari zal je Aragon (ANT) niet meer kunnen verhandelen op Bitvavo.

ANT storten is nog mogelijk tot dinsdag 13 februari, maar de handel wordt op 14 februari stil gelegd. Dat is ook de laatste dag om ANT op te nemen naar een eigen wallet. Op 23 februari worden de overgebleven ANT tokens verkocht en bijgeschreven op jouw euro wallet.

Nieuwe coins: MEME, AXL, ZETA en XAI

6 februari 2024

Bitvavo gaat verder met het uitbreiden van het aanbod en voegt opnieuw vier nieuwe coins toe aan het platform.

9GAG, de bekende website voor memes, heeft een eigen Memeland ecosysteem waarbinnen Memecoin (MEME) de native token is. Zelf geven ze aan dat het een volledig nutteloze munt is, volledig in lijn met andere memecoins.

Axelar is een Web3 platform dat voor interoperabiliteit moet zorgen tussen meer dan 50 blockchains, waardoor DApps over verschillende chains kunnen communiceren. Axelar (AXL) is de native utility token van het netwerk.

ZetaChain (ZETA) is een omnichain blockchain waarop smart contracts gemaakt worden die kunnen communiceren met verschillende blockchains.

Xai (XAI) faciliteert de open handel in videogames, waardoor in-game items makkelijk verhandeld kunnen worden. Gamers kunnen in-game items kopen en bezitten, zonder dat ze eerst een crypto wallet moeten hebben.

Nieuwe coins: RAY, KAVA, ALT en JUP

30 januari 2024

Amper een week na de vorige aankondiging voegt Bitvavo alweer drie nieuwe coins toe aan het platform.

Raydium (RAY) werd gebouwd op Solana en is een automated market maker (AMM). Gebruikers kunnen cryptomunten storten om liquiditeit te verschaffen, waardoor de handel in deze coins vlotter verloopt dan op marktplaatsen waar je soms moet wachten op een tegenpartij. Raydium voegt liquiditeit toe aan de Serum decentralized exchange. RAY is de utility token.

Kava (KAVA) is een nieuwe Proof-of-Stake blockchain die zich ondermeer richt op leningen via een peer-to-peer lending model. KAVA gebruikt een zogenaamde co-chain architectuur, waardoor ontwikkelaars zowel Ethereum als Cosmos kunnen gebruiken. Kava is een layer-1 blockchain die op deze manier de snelheid en schaalbaarheid van Cosmos combineert met de sterktes van Ethereum.

Altlayer (ALT) is een protocol voor rollups en introduceerde zelf de Restaked Rollups. Een rollup zoals een zk rollup (zero knowledge proof) maakt een blockchain sneller schaalbaar. De mainchain zoals Ethereum verwerkt alleen de rollup en transacties kunnen gebundeld worden in een rollup. Altlayer wil het inzetten van dergelijke rollups makkelijker maken.

Jupiter (JUP) is een gedecentraliseerde exchange op Solana. De JUP tokens werden gelanceerd via een airdrop aan mensen die voor november 2023 gebruik gemaakt hebben van de Jupiter DEX. Deze gedecentraliseerde exchange is verantwoordelijk voor meer dan de helft van de DeFi gerelateerde volumes op het Solana platform. Maandelijks worden er voor miljarden dollars aan transacties gedaan via Jupiter.

Nieuwe coins: ORDI, MANTA, BONK en JTO

22 januari 2024

Onder de klanten van Bitvavo is er een grote vraag naar meme coins, die tijdens bull markten vaak erg snel stijgen. De koersen zijn echter extreem volatiel, dus de kans is niet onbestaande dat je jouw volledige inleg kan kwijtspelen met deze speculatieve coins. Bitvavo voegt vanaf deze week zowel ORDI als BONK toe.

Ordi (ORDI) is een BRC-20 token op het Bitcoin netwerk. Het verwijst naar het Ordinals protocol of de inscriptions, waardoor NFT's op Bitcoin mogelijk worden.

Bonk (BONK) is een memecoin die op Solana werd gebouwd. Het logo van de munt is een Shiba Inu hond, waardoor BONK de hondjesmunt van Solana is.

Naast deze twee memecoins voegt Bitvavo nog twee projecten toe. Manta Network (MANTA) is een tweedelaagsoplossing op Ethereum waarop zero-knowledge (ZK) applicaties kunnen draaien.

Jito (JTO) staat dan weer voor 'joint token' en is een liquid staking platform op Solana. Gebruikers kunnen op deze manier nog iets doen met de SOL tokens die ze op nodes hebben vastgezet voor staking. Ze ontvangen JitoSOL, waarmee ze in feite kunnen bewijzen dat ze de vastgezette SOL tokens bezitten.

Casper (CSPR) met 7% staking

5 december 2023

Door de grote vraag van klanten wordt op 5 december Casper toegevoegd op Bitvavo.

Casper is een proof-of-stake blockchain netwerk, een concurrent voor Solana en Ethereum. De validators kunnen draaien op gewone servers en het energieverbruik blijft op deze manier beperkt.

Casper is meteen beschikbaar voor staking op Bitvavo. De reward bedraagt 7% op jaarbasis.

Delisting Waltonchain (WTC)

5 december 2023

Waltonchain wordt op 5 december 2023 van Bitvavo verwijderd. Stortingen zijn nog mogelijk tot 1 december, maar de handel wordt op 5 december stopgezet. Withrawals zijn ook mogelijk tot 5 december. Daarna worden de overgebleven assets omgezet naar euro en bijgeschreven op de accounts van de klanten.

Celestia (TIA)

3 november 2023

TIA is de native token van Celestia, een platform voor modulaire blockchains. Deze blockchains concentreren zich op één onderdeel zoals bijvoorbeeld het verwerken van transacties of het bereiken van consensus. Door verschillende blockchains te gebruiken voor deze taken zal de schaalbaarheid van de projecten verbeteren.

TIA is beschikbaar vanaf 3 november 2023.

Magic (MAGIC) en Radiant Capital (RDNT)

6 oktober 2023

Op 6 oktober 2023 komen er twee nieuwe coins op Bitvavo.

De utility token Magic wordt gebruikt in de Treasure metaverse. Dit is een ecosysteem waarbinnen games ontwikkeld worden.

RDNT is dan weer de native token van Radiant Capital, een DeFi platform, waarop assets kunnen geleend of uitgeleend worden.

Yield Guild Games (YGG) en API3 (API3)

3 oktober 2023

Op 3 oktober 2023 maken twee nieuwe assets hun opwachting op het Bitvavo platform.

Yield Guild Games maakt gamen mogelijk met web3-tech zoals NFT's.

API3 is een project om de communicatie tussen smart contracts en API's te verbeteren, een taak die eerder al door oracles werd vervuld.

Delisting Augur (REP)

5 oktober 2023

REP zal vanaf 5 oktober 2023 niet meer beschikbaar zijn op Bitvavo. Stortingen worden al stopgezet op 28 september, maar opnames zijn nog mogelijk tot 21 november. Op 29 november worden de overgebleven REP coins omgezet naar euro en bijgeschreven op de accounts van de klanten.

Conflux (CFX) en Open Campus (EDU)

31 augustus 2023

Opnieuw worden er twee nieuwe coins aan Bitvavo toegevoegd.

Conflux is een blockchain project dat dApps wil ondersteunen en infrastructuur voor Web3 toepassingen wil maken. CFX is de native token van deze blockchain.

Het Open Campus Protocol is een poging om het onderwijs en educatie te decentraliseren. Makers van content kunnen verdienen aan hun inspanningen door de EDU token.

GMX (GMX) en JasmyCoin (JASMY)

29 augustus 2023

Vandaag komen er twee nieuwe coins op het Bitvavo platform.

GMX is een protocol voor een decentrale exchange en GMX is een utility token. Gebruikers krijgen zo extra mogelijkheden.

JasmyCoin is een Japans IoT (Internet of Things) project. Het zorgt er dus voor dat apparaten met het internet verbonden zijn en dat processen kunnen geautomatiseerd worden.

SingularityNET (AGIX) en Radworks (RAD)

24 augustus 2023

Bitvavo voegt twee nieuwe coins toe aan het platform.

SingularityNET is een AI project dat een AI marktplaats wil bouwen, waarop andere applicaties kunnen gemaakt worden.

Radworks is een organisatie die gedecentraliseerde technologie ondersteunt. Ze hebben een peer-to-peer netwerk voor het bouwen aan code. De RAD token is een governance token en houders kunnen mee beslissen over wat er met de fondsen zal gebeuren. Tijdens de ICO haalde Radworks bijna 25 miljoen dollar op.

SPACE ID (ID) en ARPA Network (ARPA)

22 augustus 2023

Vanaf vandaag zijn er twee nieuwe assets beschikbaar.

SPACE ID verzorgt name services, zoals bijvoorbeeld de .eth adressen. Dat vergemakkelijkt de verwijzing naar wallets.

ARPA Network is een netwerk dat functionaliteit kan leveren aan andere blockchains.

Wanneer wordt een coin gelist?

Bitvavo doet een onderzoek om te bepalen of ze nieuwe coins willen aanbieden op het platform. Enkele zaken die onderzocht worden:

 • Voldoet de coin of token aan de huidige regelgeving?
 • Gaat het over een token? Dan moet deze gebouwd zijn op gekende standaarden zoals ERC-20, BEP-20 of TRC-20.
 • Maakt het project kans om te blijven bestaan? Zijn er unieke kenmerken die andere coins niet hebben?
 • Wordt er actief gewerkt aan de verdere ontwikkeling? Is er een roadmap?
 • Is het project veilig? Is er een audit?
 • Is er een community? Is er vraag van gebruikers? Is er voldoende handel op andere exchanges?


Wat is een delisting?

Bitvavo bekijkt regelmatig alle aangeboden coins, om er zeker van te zijn dat ze goed genoeg zijn voor de gebruikers. Met altcoins loopt namelijk regelmatig iets fout. Bitvavo kijkt ondermeer naar de volgende elementen:

 • Is er voldoende interesse bij de gebruikers?
 • Is er handel in de coins en is er voldoende liquiditeit?
 • Is er een community die betrokken is bij de coins?
 • Werkt er een team aan de verdere ontwikkeling van de coins?
 • Is het blockchain netwerk veilig en stabiel? Zijn er regelmatig hacks of loopt het netwerk soms vast of gaat het helemaal plat?
 • Is er sprake van oplichting of een rug pull? Heel wat altcoins bleken achteraf een scam te zijn.

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu