Online beleggen

Je bent hier: Home > Cryptocurrency > Bitvavo nieuwe coins

Bitvavo nieuws over coins

Op Bitvavo verhandel je meer dan 200 cryptomunten en het aanbod wordt regelmatig bijgewerkt.

Op deze pagina lees je meer over nieuwe coins die zijn toegevoegd of over coins die zijn geschrapt (delistings).

Een actueel overzicht van alle coins die beschikbaar zijn op Bitvavo staat op de marktenpagina.

ADVERTENTIE

Nieuwe coins en delistings in 2024

Nieuwe coins CYBER, AGLD, MINA en PYTH

22 februari 2024

Opnieuw worden er nieuwe digital assets toegevoegd aan het Bitvavo aanbod!

CyberConnect (CYBER) is een Web3 sociaal netwerk, waardoor ontwikkelaars hun eigen sociale netwerken kunnen bouwen. Alle gegevens zoals posts en foto's blijven eigendom van de gebruikers. Dit moet de macht van grote platformen als Facebook weg halen.

Adventure Gold (AGLD) is de token van het Loot project, een online game en NFT universum.

Mina Protocol (MINA) is een blockchain die met zero knowledge proofs werkt. Hierdoor blijft de omvang van de blockchain beperkt tot slechts 22 kilobyte, terwijl andere chains makkelijk honderden gigabyte in beslag nemen.

Pyth Network (PYTH) is een oracle zoals Chainlink. Pyth verzamelt gegevens over financiële activa zoals aandelen, cryptomunten en grondstoffen en maakt deze data bruikbaar voor blockchains.

Nieuwe coin Starknet Token (STRK)

20 februari 2024

Bitvavo maakt de handel in Starknet Token (STRK) mogelijk, een asset waar gebruikers al een tijdje naar vragen.

Starknet is een Layer 2 netwerk gebouwd op Ethereum. Rollups maken het mogelijk om dApps snel op te schalen, zonder in te boeten qua veiligheid. Transacties worden off-chain bewaard in een zogenaamd STARK-bewijs en van deze gebundelde transacties wordt als het ware een samenvatting bewaard in de Ethereum blockchain.

Nieuwe coins: ONDO, ASTR, SSV, BLZ en DYM

15 februari 2024

Het aanbod van Bitvavo wordt deze week verder uitgebreid met maar liefst 5 nieuwe coins.

Ondo (ONDO) wil een revolutie teweegbrengen in de financiële industrie door 'real world assets' naar de blockchain te brengen. Het gaat hierbij over het tokenizen van activa uit de traditionele financiële wereld, die opbrengsten genereren. Zo hebben ze bijvoorbeeld de eigen stablecoin USDY, volledig gedekt door Amerikaans staatspapier, waarbij de opbrengsten van dit papier worden uitgekeerd aan de token houders.

Astar (ASTR) verbetert de interoperabiliteit tussen verschillende blockchains en biedt rechtstreeks toegang tot Polkadot en Ethereum. Er zijn ook bridges naar andere chains en Astar probeert zo Web3 veel toegankelijker te maken.

Ssv.network (SSV) heeft een Distributed Validator Technology (DVT) protocol ontwikkeld specifiek voor Ethereum staking. De taken van een validator kunnen zo verdeeld worden over verschillende operatoren. Dit verbetert de decentralisatie van Ethereum.

Bluzelle (BLZ) is een layer 1 voor het gedistribueerd bewaren van data en wordt vooral gebruikt door kunstenaars, muzikanten, wetenschappers enzovoorts. Het is een manier om intellectuele eigendom veilig te bewaren.

RollApps zijn modulaire blockchains die gebouwd kunnen worden op de basislaag van Dymension Hub. De native token van dat netwerk is Dymension (DYM).

Delisting Aragon (ANT)

8 februari 2024

Vanaf 14 februari zal je Aragon (ANT) niet meer kunnen verhandelen op Bitvavo.

ANT storten is nog mogelijk tot dinsdag 13 februari, maar de handel wordt op 14 februari stil gelegd. Dat is ook de laatste dag om ANT op te nemen naar een eigen wallet. Op 23 februari worden de overgebleven ANT tokens verkocht en bijgeschreven op jouw euro wallet.

Nieuwe coins: MEME, AXL, ZETA en XAI

6 februari 2024

Bitvavo gaat verder met het uitbreiden van het aanbod en voegt opnieuw vier nieuwe coins toe aan het platform.

9GAG, de bekende website voor memes, heeft een eigen Memeland ecosysteem waarbinnen Memecoin (MEME) de native token is. Zelf geven ze aan dat het een volledig nutteloze munt is, volledig in lijn met andere memecoins.

Axelar is een Web3 platform dat voor interoperabiliteit moet zorgen tussen meer dan 50 blockchains, waardoor DApps over verschillende chains kunnen communiceren. Axelar (AXL) is de native utility token van het netwerk.

ZetaChain (ZETA) is een omnichain blockchain waarop smart contracts gemaakt worden die kunnen communiceren met verschillende blockchains.

Xai (XAI) faciliteert de open handel in videogames, waardoor in-game items makkelijk verhandeld kunnen worden. Gamers kunnen in-game items kopen en bezitten, zonder dat ze eerst een crypto wallet moeten hebben.

Nieuwe coins: RAY, KAVA, ALT en JUP

30 januari 2024

Amper een week na de vorige aankondiging voegt Bitvavo alweer drie nieuwe coins toe aan het platform.

Raydium (RAY) werd gebouwd op Solana en is een automated market maker (AMM). Gebruikers kunnen cryptomunten storten om liquiditeit te verschaffen, waardoor de handel in deze coins vlotter verloopt dan op marktplaatsen waar je soms moet wachten op een tegenpartij. Raydium voegt liquiditeit toe aan de Serum decentralized exchange. RAY is de utility token.

Kava (KAVA) is een nieuwe Proof-of-Stake blockchain die zich ondermeer richt op leningen via een peer-to-peer lending model. KAVA gebruikt een zogenaamde co-chain architectuur, waardoor ontwikkelaars zowel Ethereum als Cosmos kunnen gebruiken. Kava is een layer-1 blockchain die op deze manier de snelheid en schaalbaarheid van Cosmos combineert met de sterktes van Ethereum.

Altlayer (ALT) is een protocol voor rollups en introduceerde zelf de Restaked Rollups. Een rollup zoals een zk rollup (zero knowledge proof) maakt een blockchain sneller schaalbaar. De mainchain zoals Ethereum verwerkt alleen de rollup en transacties kunnen gebundeld worden in een rollup. Altlayer wil het inzetten van dergelijke rollups makkelijker maken.

Jupiter (JUP) is een gedecentraliseerde exchange op Solana. De JUP tokens werden gelanceerd via een airdrop aan mensen die voor november 2023 gebruik gemaakt hebben van de Jupiter DEX. Deze gedecentraliseerde exchange is verantwoordelijk voor meer dan de helft van de DeFi gerelateerde volumes op het Solana platform. Maandelijks worden er voor miljarden dollars aan transacties gedaan via Jupiter.

Nieuwe coins: ORDI, MANTA, BONK en JTO

22 januari 2024

Onder de klanten van Bitvavo is er een grote vraag naar meme coins, die tijdens bull markten vaak erg snel stijgen. De koersen zijn echter extreem volatiel, dus de kans is niet onbestaande dat je jouw volledige inleg kan kwijtspelen met deze speculatieve coins. Bitvavo voegt vanaf deze week zowel ORDI als BONK toe.

Ordi (ORDI) is een BRC-20 token op het Bitcoin netwerk. Het verwijst naar het Ordinals protocol of de inscriptions, waardoor NFT's op Bitcoin mogelijk worden.

Bonk (BONK) is een memecoin die op Solana werd gebouwd. Het logo van de munt is een Shiba Inu hond, waardoor BONK de hondjesmunt van Solana is.

Naast deze twee memecoins voegt Bitvavo nog twee projecten toe. Manta Network (MANTA) is een tweedelaagsoplossing op Ethereum waarop zero-knowledge (ZK) applicaties kunnen draaien.

Jito (JTO) staat dan weer voor 'joint token' en is een liquid staking platform op Solana. Gebruikers kunnen op deze manier nog iets doen met de SOL tokens die ze op nodes hebben vastgezet voor staking. Ze ontvangen JitoSOL, waarmee ze in feite kunnen bewijzen dat ze de vastgezette SOL tokens bezitten.

Casper (CSPR) met 7% staking

5 december 2023

Door de grote vraag van klanten wordt op 5 december Casper toegevoegd op Bitvavo.

Casper is een proof-of-stake blockchain netwerk, een concurrent voor Solana en Ethereum. De validators kunnen draaien op gewone servers en het energieverbruik blijft op deze manier beperkt.

Casper is meteen beschikbaar voor staking op Bitvavo. De reward bedraagt 7% op jaarbasis.

Delisting Waltonchain (WTC)

5 december 2023

Waltonchain wordt op 5 december 2023 van Bitvavo verwijderd. Stortingen zijn nog mogelijk tot 1 december, maar de handel wordt op 5 december stopgezet. Withrawals zijn ook mogelijk tot 5 december. Daarna worden de overgebleven assets omgezet naar euro en bijgeschreven op de accounts van de klanten.

Celestia (TIA)

3 november 2023

TIA is de native token van Celestia, een platform voor modulaire blockchains. Deze blockchains concentreren zich op één onderdeel zoals bijvoorbeeld het verwerken van transacties of het bereiken van consensus. Door verschillende blockchains te gebruiken voor deze taken zal de schaalbaarheid van de projecten verbeteren.

TIA is beschikbaar vanaf 3 november 2023.

Magic (MAGIC) en Radiant Capital (RDNT)

6 oktober 2023

Op 6 oktober 2023 komen er twee nieuwe coins op Bitvavo.

De utility token Magic wordt gebruikt in de Treasure metaverse. Dit is een ecosysteem waarbinnen games ontwikkeld worden.

RDNT is dan weer de native token van Radiant Capital, een DeFi platform, waarop assets kunnen geleend of uitgeleend worden.

Yield Guild Games (YGG) en API3 (API3)

3 oktober 2023

Op 3 oktober 2023 maken twee nieuwe assets hun opwachting op het Bitvavo platform.

Yield Guild Games maakt gamen mogelijk met web3-tech zoals NFT's.

API3 is een project om de communicatie tussen smart contracts en API's te verbeteren, een taak die eerder al door oracles werd vervuld.

Delisting Augur (REP)

5 oktober 2023

REP zal vanaf 5 oktober 2023 niet meer beschikbaar zijn op Bitvavo. Stortingen worden al stopgezet op 28 september, maar opnames zijn nog mogelijk tot 21 november. Op 29 november worden de overgebleven REP coins omgezet naar euro en bijgeschreven op de accounts van de klanten.

Conflux (CFX) en Open Campus (EDU)

31 augustus 2023

Opnieuw worden er twee nieuwe coins aan Bitvavo toegevoegd.

Conflux is een blockchain project dat dApps wil ondersteunen en infrastructuur voor Web3 toepassingen wil maken. CFX is de native token van deze blockchain.

Het Open Campus Protocol is een poging om het onderwijs en educatie te decentraliseren. Makers van content kunnen verdienen aan hun inspanningen door de EDU token.

GMX (GMX) en JasmyCoin (JASMY)

29 augustus 2023

Vandaag komen er twee nieuwe coins op het Bitvavo platform.

GMX is een protocol voor een decentrale exchange en GMX is een utility token. Gebruikers krijgen zo extra mogelijkheden.

JasmyCoin is een Japans IoT (Internet of Things) project. Het zorgt er dus voor dat apparaten met het internet verbonden zijn en dat processen kunnen geautomatiseerd worden.

SingularityNET (AGIX) en Radworks (RAD)

24 augustus 2023

Bitvavo voegt twee nieuwe coins toe aan het platform.

SingularityNET is een AI project dat een AI marktplaats wil bouwen, waarop andere applicaties kunnen gemaakt worden.

Radworks is een organisatie die gedecentraliseerde technologie ondersteunt. Ze hebben een peer-to-peer netwerk voor het bouwen aan code. De RAD token is een governance token en houders kunnen mee beslissen over wat er met de fondsen zal gebeuren. Tijdens de ICO haalde Radworks bijna 25 miljoen dollar op.

SPACE ID (ID) en ARPA Network (ARPA)

22 augustus 2023

Vanaf vandaag zijn er twee nieuwe assets beschikbaar.

SPACE ID verzorgt name services, zoals bijvoorbeeld de .eth adressen. Dat vergemakkelijkt de verwijzing naar wallets.

ARPA Network is een netwerk dat functionaliteit kan leveren aan andere blockchains.

Wanneer wordt een coin gelist?

Bitvavo doet een onderzoek om te bepalen of ze nieuwe coins willen aanbieden op het platform. Enkele zaken die onderzocht worden:

 • Voldoet de coin of token aan de huidige regelgeving?
 • Gaat het over een token? Dan moet deze gebouwd zijn op gekende standaarden zoals ERC-20, BEP-20 of TRC-20.
 • Maakt het project kans om te blijven bestaan? Zijn er unieke kenmerken die andere coins niet hebben?
 • Wordt er actief gewerkt aan de verdere ontwikkeling? Is er een roadmap?
 • Is het project veilig? Is er een audit?
 • Is er een community? Is er vraag van gebruikers? Is er voldoende handel op andere exchanges?


Wat is een delisting?

Bitvavo bekijkt regelmatig alle aangeboden coins, om er zeker van te zijn dat ze goed genoeg zijn voor de gebruikers. Met altcoins loopt namelijk regelmatig iets fout. Bitvavo kijkt ondermeer naar de volgende elementen:

 • Is er voldoende interesse bij de gebruikers?
 • Is er handel in de coins en is er voldoende liquiditeit?
 • Is er een community die betrokken is bij de coins?
 • Werkt er een team aan de verdere ontwikkeling van de coins?
 • Is het blockchain netwerk veilig en stabiel? Zijn er regelmatig hacks of loopt het netwerk soms vast of gaat het helemaal plat?
 • Is er sprake van oplichting of een rug pull? Heel wat altcoins bleken achteraf een scam te zijn.

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu