Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Paypal profiteert van groei betalingen op internet

Paypal profiteert van groei betalingen op internet

Paypal profiteert van groei betalingen op internet

dinsdag 05 december 2017

In de komende 5 jaren zal het aantal elektronische betalingen jaarlijks groeien met zo'n 10 procent, wat goed nieuws is voor een dienst als Paypal. De online en mobiele betalingen zullen zelfs nog sneller groeien.

Voor de betalingen op internet en de betalingen met smartphones wordt er gerekend op een jaarlijkse groei van zo'n 15 tot 20 procent. Paypal kan hier erg van profiteren. Heel wat webshops aanvaarden betalingen met Paypal en voor gebruikers zijn er veel voordelen. Je kan snel betalen door je login en paswoord in te geven en kan vervolgens kiezen hoe de betaling moet uitgevoerd worden. Er kan betaald worden van het Paypal saldo, vanaf de kredietkaart of vanaf een gekoppelde bankrekening. Gebruikers moeten in dit geval alleen hun gegevens achter laten bij Paypal en niet bij alle mogelijke webshops waarop ze willen aankopen. Chinese webshops zoals Alibaba aanvaarden bijvoorbeeld Paypal en heel wat klanten kiezen voor deze betalingsmogelijkheid boven het invullen van het kredietkaartgegevens.

Ook voor de webshop eigenaars is Paypal een logische keuze gezien de implementatie op enkele minuutjes in orde kan gebracht worden.

Paypal legde onlangs nog sterke resultaten voor. In het derde kwartaal kwamen er 8,2 miljoen nieuwe accounts bij, terwijl het aantal actieve accounts op 218 miljoen uit kwam. Er werden voor 114 miljard dollar transacties verwerkt, een groei van 30%. De omzet steeg tot 3,24 miljard dollar en de winst per aandeel kwam uit op 46 dollarcent.

Paypal profiteert elk kwartaal van de groei in het aantal accounts, de groei in het aantal transacties en de groei in het volume van de transacties. Merrill Lynch en Barclays hanteren dan ook een koopadvies en een koersdoel van 88 dollar, zo'n 25% boven de huidige koers. RBC Capital heeft een koersdoel van $89 en Oppenheimer heeft een koersdoel van $80.

Koers en grafiek CFD op Paypal

Paypal CFD long of short

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu