Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Welke crypto niet kopen?

Welke crypto niet kopen?

Welke crypto niet kopen?

zondag 17 maart 2024 - door Redactie

Mensen willen weten welke cryptomunt ze vandaag moeten kopen, maar veel belangrijker is om te weten welke crypto je beter niet koopt.

Bitcoin is een volatiele munt en de duizenden cryptomunten of altcoins zijn vaak nog beweeglijker. Elders op deze website lees je ook waarom altcoins risicovoller zijn dan bitcoin. Om het simpel te houden beperk je jezelf dan ook best tot bitcoin. 

Een andere optie is om voor een crypto bundel te kiezen bij Finst, waardoor je meteen in een mandje van verschillende muntjes investeert. Zo is er bijvoorbeeld een top 10 en top 25 bundel, waardoor je meteen in al deze coins investeert. Er zijn ook thema bundels zoals de DeFi bundel of de Metaverse bundel. Open hier je Finst account.

Door alleen bitcoin te kopen of door te investeren in een bundel, zal je nooit de uitzonderlijke winsten realiseren die nieuwe altcoin projecten soms neerzetten. Sommige muntjes zien hun waarde op korte tijd maal 100 gaan en net dat zorgt voor de aantrekkingskracht van al deze altcoins.

De realiteit is echter dat veel meer muntjes slechts even mee doen met de hype waarna ze zwaar crashen en waardeloos worden. En dan moet je toch besluiten dat je beter af was geweest met alleen bitcoin of een bundel van de grootste cryptomunten. Wees dus erg voorzichtig met alle gokspeeltjes op de cryptomarkt.

Laten we nog even dieper graven in de wereld van de altcoins en enkele soorten van muntjes bespreken.

Shitcoins

Voor de echte bitcoiners vallen alle andere coins buiten bitcoin in de categorie shitcoins. Meer algemeen kunnen we stellen dat dit cryptomunten zijn met weinig tot geen echte waarde of nut, en ze worden vaak alleen maar opgezet om snel geld te verdienen. Ze missen vaak een duidelijk gebruiksscenario of hebben een slecht ontworpen technologie. Beleggers kijken maar beter uit met deze munten, omdat ze vaak worden geassocieerd met oplichting en pump-and-dump-schema's.

Memecoins

Hoewel sommige meme-munten zoals Dogecoin, Floki Inu, BONK of Dogwifhat  kortstondige populariteit kunnen genieten, hebben ze over het algemeen geen fundamenten om hun waarde op lange termijn te ondersteunen. Ze worden vaak aangedreven door sociale media-hype en kunnen snel in waarde dalen zodra de hype afneemt.

Obscure of onbekende munten

Het is voor speculanten verleidelijk om te beleggen in crypto projecten die weinig bekendheid genieten. Wanneer het dan toch goed raak is, kan de speculant grote winsten boeken. Echter, veel van deze munten hebben een laag handelsvolume en gebrek aan liquiditeit, wat kan leiden tot moeilijkheden bij het kopen of verkopen ervan. Bovendien is er vaak weinig informatie beschikbaar over de ontwikkelaars of het doel van de munt, wat het risico voor investeerders vergroot.

Munten met een slechte reputatie

Sommige munten zijn betrokken geweest bij controverses, hacks of andere negatieve gebeurtenissen. Het is belangrijk om grondig onderzoek te doen naar de geschiedenis en reputatie van een munt voordat je besluit om erin te investeren. Munten met een slechte reputatie zijn risicovol zijn en zullen uiteindelijk in waarde dalen.

Munten zonder duidelijk gebruiksscenario

Een goede cryptomunt moet een duidelijk gebruiksscenario hebben en een probleem oplossen in de echte wereld. Als een munt geen nuttige toepassingen heeft of geen waarde toevoegt aan het bestaande ecosysteem, is het waarschijnlijk geen verstandige investering.

Denk steeds aan de risico's

Het is belangrijk om te onthouden dat investeren in cryptocurrency risico's met zich meebrengt en dat niet alle munten zullen stijgen. Voordat je besluit om in een digital asset te investeren, is het essentieel om grondig onderzoek te doen, de fundamenten te begrijpen en alleen te investeren wat je bereid bent te verliezen. Door voorzichtig te zijn en selectief te zijn in je investeringen, zul je de verliezen onder controle kunnen houden.  

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu