Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Coinbase en MicroStrategy halen geld op

Coinbase en MicroStrategy halen geld op

Coinbase en MicroStrategy halen geld op

donderdag 14 maart 2024 - door Redactie

Door de stevige bitcoin stijgingen staan beleggers met zakken geld klaar om in cryptocurrency bedrijven te investeren.

MicroStrategy

MicroStrategy blijft maar bitcoin inslaan en heeft daarvoor ook vers geld opgehaald. Het bedrijf kondigde begin maart aan dat het 600 miljoen dollar zou ophalen in de vorm van een converteerbare lening. Zulke lening moet niet in geld terugbetaald worden maar kan omgezet worden in aandelen.

Er werd een rente voorgesteld van 0,625%. Dat is veel minder dan wat je op een 'veilige' staatsobligatie zou krijgen, wat erg opmerkelijk is.

Met de vingers in de neus haalde MicroStrategy 782 miljoen dollar op. Samen met nog extra cash op de bankrekening werd voor 821,7 miljoen dollar aan bitcoin gekocht. MicroStrategy kon zo 12.000 bitcoin toevoegen aan zijn kas en zit nu op maar liefst 205.000 bitcoin.

Hetzelfde truukje wil MicroStrategy nu nog eens herhalen. Opnieuw geeft het bedrijf converteerbare obligaties uit. Topman Michael Saylor hoopt deze keer 500 miljoen dollar op te halen om hiermee bitcoin te kopen.

Coinbase

Ook Coinbase springt op de kar en wil 1,1 miljard dollar ophalen met een converteerbare obligatie. De rentevoet is hier ook vastgesteld op een zeer lage 0,25%. 

Coinbase zegt dat dit geld gebruikt zal worden om andere leningen terug te betalen en om eventueel andere bedrijven over te nemen. Coinbase heeft nu nog leningen lopen die in 2026, 2028 en 2031 vervallen, met rentevoeten van respectievelijk 0,50%, 3,375% en 3,625%. Coinbase profiteert dus van de huidige bitcoin stijging om zijn schulden goedkoop te herfinancieren.

Lees meer over cyptomunten kopen.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu