Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Bitcoin boven 60.000 dollar, exchanges plat

Bitcoin boven 60.000 dollar, exchanges plat

Bitcoin boven 60.000 dollar, exchanges plat

donderdag 29 februari 2024 - door Redactie

Gisteren steeg de bitcoin koers fors en verschillende exchanges kampten met capaciteitsproblemen.

De bitcoin koers kampeerde enkele dagen tussen pakweg de 50.000 en 53.000 dollar, maar sinds de start van de week is het weer goed raak. Gisteren tikte de koers zelfs even de 64.000 dollar aan. De sterke stijging zorgde voor heel wat bezoekers op de websites van exchanges, die de plotse groei van het verkeer niet allemaal konden verwerken.

Zo waren er gebruikers van Coinbase die hun wallet plots op nul zagen staan of konden koop-of verkooporders niet doorgegeven worden. Coinbase CEO Brian Armstrong liet weten dat er een grote toevloed van bezoekers was en dat de systemen de grote vraag niet helemaal konden verwerken.

Vaak pannes bij volatiliteit

Cryptocurrency exchanges kampen vaak met storingen of problemen wanneer de markten veel volatiliteit laten zien. Sterke stijgingen of dalingen zorgen voor een toevloed aan gebruikers en het is moeilijk om deze situaties in te schatten. "We hebben testen uitgevoerd waarbij er tien keer meer gebruikers op onze website zouden actief zijn, maar het aantal gebruikers ligt vandaag nog hoger dan dat", zei Brian Armstrong op Twitter. 

"Het is duur om voor veel overcapaciteit te zorgen, maar we moeten blijven werken aan manieren om automatisch op te schalen in periodes van drukte", klinkt het nog.

Bullish signaal?

Ondanks de frustraties die pannes opwekken bij gebruikers, was er ook hoop onder de crypto beleggers. Het feit dat exchanges plat gaan wijst er immers op dat veel gebruikers weer actief worden, wat de koersen zou kunnen ondersteunen.

Lees hier meer over cryptomunten kopen.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu