Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Ethereum rond Dencun upgrade af

Ethereum rond Dencun upgrade af

Ethereum rond Dencun upgrade af

woensdag 13 maart 2024 - door Redactie

Ethereum heeft vandaag de grootste upgrade sinds de Merge uitgevoerd.

In september 2022 werd de Ethereum Merge uitgevoerd, waarbij de blockchain de overstap maakte naar een Proof-of-Stake consensus model. Daarna volgden nog kleinere upgrades, zoals bijvoorbeeld de Shanghai upgrade die het unstaken van ETH mogelijk maakte. Tot op dat moment konden validators hun vastgezette ETH niet terug trekken.

L2 transactiekosten

Met de huidige Dencun upgrade worden 9 EIP (Ethereum Improvement Proposals) uitgevoerd. Het belangrijkste gevolg is dat de transactiekosten op tweedelaags (L2) toepassingen goedkoper zullen worden, omdat ze minder data op de Ethereum basislaag zullen moeten wegschrijven. De gas fees of transactiekosten op de Ethereum basislaag zullen dus even hoog blijven.

Op moment van schrijven betaal je zo'n 5 dollar voor een onchain ETH transactie, zo leert ons de Ethereum Gas Tracker. De L2 toepassingen rekenden voor de upgrade zo'n 15 tot 70 dollarcent per transactie en de verwachting is dat deze kosten met wel 70% tot 90% kunnen dalen. Zo zouden opnieuw transacties van enkele dollarcenten mogelijk worden.

The Surge

De Dencun upgrade is het begin van 'The Surge' fase voor Ethereum, waarbinnen diverse upgrades zullen uitgevoerd worden. Dat moet het op termijn voor Ethereum mogelijk maken om 100.000 transacties per seconde te verwerken.

Ondertussen zijn de Ethereum ontwikkelaars al aan de slag gegaan met de Prague/Electra upgrade, die nog voor het einde van dit jaar zou uitgevoerd worden.

Lees hier meer over cryptomunten kopen.

Ethereum grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu