Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Komt er weer een stijging na de bitcoin halving?

Komt er weer een stijging na de bitcoin halving?

Komt er weer een stijging na de bitcoin halving?

donderdag 18 april 2024 - door Redactie

De bitcoin halving nadert en in vorige cyclussen werd dat steeds gevolgd door een stevige stijging.

Om de 210.000 blokken wordt de beloning voor de mijners gehalveerd, wat neerkomt op een halvering om de vier jaren. Wanneer de halving exact zal doorgaan hangt af van hoe snel de komende blokken gevonden worden. Door het volgen van een bitcoin halving aftelklok krijgen we een beter idee van het mogelijke tijdstip. Momenteel wordt geschat dat de halving zal doorgaan op 20 april in de vroege ochtend.

Opnieuw een bull run?

Bitcoiners rekenen er op dat er ook deze keer een grote bull run zal volgen na de halving. Doordat het dagelijks aanbod aan nieuwe bitcoin gehalveerd wordt, zou de bitcoin koers bij gelijkblijvende vraag moeten stijgen. Maar investeringsgigant Goldman Sachs waarschuwt zijn klanten dat het deze keer anders kan zijn. Vooral de andere macro economische omgeving kan roet in het eten gooien.

Goldman Sachs onderstreept dat niet alleen de halving een verklaring was voor de bull runs in de vorige vierjarige cyclussen. Ook de macro economische omgeving ondersteunde toen de koersen van risicovolle activa. De centrale banken hielden de rente dicht tegen nul, de inflatie was laag en er werd massaal geld in de markten gepompt door het opkopen van obligaties. Al dat rondklotsend geld was op zoek naar rendement en vond zijn weg naar tech aandelen en de cryptomarkten.

Vandaag is de situatie helemaal anders. We hebben een golf van hoge inflatie gehad, die nog steeds niet helemaal onder controle is. De centrale banken hebben hun opkoopprogramma's afgebouwd of stopgezet en pompen dus minder vers geld in de markten. En de hoge intrestvoeten hebben beleggingen met weinig risico, zoals overheidsobligaties, opnieuw aantrekkelijk gemaakt.

Bovendien is de bitcoin koers al sterk gestegen in aanloop naar de halving, vooral door de instroom van geld in de Amerikaanse ETF's. Het is dus afwachten of de vraag naar deze ETF's hoog zal blijven.

Lees hier meer over cryptomunten kopen.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu