Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Beleggen in bitcoins voor beginners

Beleggen in bitcoins voor beginners

Beleggen in bitcoins voor beginners

donderdag 29 februari 2024 - door Redactie

Een stapsgewijze handleiding zodat je begrijpt hoe het beleggen in bitcoin juist werkt.

Bitcoin is weer helemaal terug van weggeweest. De vorige top van enkele jaren geleden komt weer in zicht en bijna iedereen die ooit gekocht heeft staat dus op winst. Veel beginners denken dat het kopen van bitcoin moeilijk en ingewikkeld is, maar dat is helemaal niet zo. Daarom een korte handleiding die je stap voor stap uitlegt hoe je kan beginnen met het beleggen in bitcoin.

Stap 1: begrijp wat bitcoin juist is

Voordat je begint met investeren, is het essentieel om een goed begrip te hebben van wat Bitcoin is en hoe het werkt. Bitcoin is een digitale valuta die werkt op een gedecentraliseerd netwerk van computers, bekend als blockchain. Het wordt gebruikt voor online transacties en als een opslag van waarde, vergelijkbaar met goud. Door jezelf vertrouwd te maken met de basisprincipes van Bitcoin, zoals hoe het wordt gecreëerd, hoe transacties worden uitgevoerd en hoe het verschilt van traditionele valuta's, ben je beter voorbereid om te investeren.

Een goed startpunt is ons gratis bitcoin boek.

Stap 2: kies een betrouwbare cryptocurrency exchange

Wil je bitcoin kopen, dan heb je toegang nodig tot een cryptocurrency exchange. Dat is een website of online platform waar je digitale valuta's kunt kopen, verkopen en bewaren.

Het is belangrijk om een betrouwbare en gereguleerde exchange te kiezen om je investeringen te beschermen. In Nederland moeten de aanbieders geregistreerd zijn bij de DNB. Partijen die geen registratie hebben mogen hun diensten niet aanbieden en moet je dus vermijden.

Goede en gereguleerde exchanges in Nederland zijn Bitvavo en Finst

Stap 3: open een account en verifieer je identiteit

Zodra je een exchange hebt gekozen, moet je een account aanmaken en je identiteit verifiëren. Dit is noodzakelijk omdat de geregistreerde exchanges verplicht moeten toekijken op de geldstromen om fraude en witwassen te voorkomen. Ze moeten dus weten welke klanten gebruik maken van hun diensten.

Het verificatieproces kan wel wat tijd in beslag nemen en verloopt niet altijd even vlot. Volg de instructies van de exchange om je identiteit te verifiëren, meestal door het uploaden van identificatiedocumenten zoals een paspoort of rijbewijs. Vaak kan dit ook rechtstreeks in de app van de exchange en soms is de klus al op tien minuutjes geklaard.

Stap 4: financier je account

Na het verifiëren van je identiteit, is het tijd om je account te financieren. Met het saldo van jouw account kan je later aan de slag om cryptomunten te kopen.

Geld op je account storten kan worden gedaan door geld over te maken van je bankrekening of door gebruik te maken van een andere geaccepteerde betaalmethode, zoals een creditcard, betaalpas of iDEAL. Zorg ervoor dat je vertrouwd bent met de kosten en limieten voor stortingen op de exchange.

Stap 5: koop bitcoin

Nu je account is gefinancierd, ben je klaar om bitcoin te kopen. Navigeer naar het handelsgedeelte van de exchange, bekijk de cryptomunten die beschikbaar zijn en zoek naar bitcoin. Voer het gewenste bedrag in dat je wilt investeren en bevestig de transactie. Je zult zien dat de gekochte bitcoin wordt toegevoegd aan je exchange-portefeuille.

Stap 6: volg je investering op

Eenmaal in het bezit van Bitcoin, is het belangrijk om je investering goed op te volgen. Houd de marktprestaties in de gaten en wees op de hoogte van het nieuws, zodat je eventuele prijsschommelingen beter kan begrijpen.

Overweeg om een hardware wallet te gebruiken om je Bitcoin op te slaan, zodat je volledige controle hebt over je investering en bescherming tegen hacks op exchanges.

Stap 7: blijf leren en diversifiëren

Ten slotte is investeren in Bitcoin een voortdurend leerproces. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de cryptocurrency-wereld en wees bereid om je strategie aan te passen als dat nodig is. Overweeg ook om je investeringen te diversifiëren door naast Bitcoin ook andere cryptocurrencies toe te voegen aan je portefeuille.

Met deze stapsgewijze handleiding ben je goed op weg om te beginnen met beleggen in Bitcoin. Onthoud echter dat investeren altijd risico's met zich meebrengt en dat het belangrijk is om alleen te investeren wat je bereid bent te verliezen. Door zelf onderzoek te doen en de risico's beperkt te houden, kan je op een veilige manier blootstelling opbouwen aan cryptocurrency. Succes!

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu