Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > 336 miljoen dollar kwijt aan crypto hacks en scams

336 miljoen dollar kwijt aan crypto hacks en scams

336 miljoen dollar kwijt aan crypto hacks en scams

vrijdag 29 maart 2024 - door Redactie

In het eerste kwartaal van 2024 ging volgens Immunefi zo'n 336 miljoen dollar verloren aan hacks en scams.

Vooral DeFi is een geliefkoosd doelwit van hackers en scammers. Dat komt omdat er bijna 100 miljard dollar aan waarde in web3 protocols vast zit. Door kwetsbaarheden in deze gedecentraliseerde systemen kunnen hackers digitale assets wegsluizen naar hun eigen wallets.

De lekken in twee projecten waren verantwoordelijk voor zo'n 43% van de verloren fondsen. Het ging dan over een diefstal van 81,7 miljoen dollar bij het cross-chain bridge protocol Orbit Bridge. De andere aanval was op het NFT spel Munchables, waar zo'n 62 miljoen dollar verdween. Een ontwikkelaar maakte gebruik van een onzorgvuldigheid in een smart contract, waardoor hij toestemming had om assets te versturen. Later werd alles wel terug gegeven aan Munchables zonder losgeld of andere eisen.

Private Keys

Immunefi zegt dat het DeFi ecosysteem vooral geconfronteerd wordt met aanzienlijke verliezen door het compromitteren van private keys. In slechts4 4,4% zou het over fraude gaan zoals rug pulls, waarbij de oprichters van een project zelf met het ingelegde geld vertrekken.

De private key van een wallet kan het best beschermd worden door te werken met een hardware wallet. In tegenstelling tot hot wallets zijn hardware wallets slechts sporadisch met internet verbonden. Of wanneer het over air-gapped wallets gaat, is er zelfs nooit een verbinding met internet nodig.

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu