Online beleggen

Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Je bent hier: Home > Nieuws > Mooie dividenden bij Cogent Communications

Mooie dividenden bij Cogent Communications

Mooie dividenden bij Cogent Communications

maandag 15 mei 2023 - door Redactie

De internetserviceprovider Cogent Communications heeft de Wireline Business van T-Mobile overgenomen, vroeger bekend als Sprint.

Cogent Communications biedt snel internet aan zijn klanten en groeide de afgelopen jaren sterk door tientallen overnames. Recent werd er grote overname afgerond van Sprint Wireline, waardoor het glasvezelnetwerk van Cogent verder werd uitgebreid. Cogent had 1 miljard dollar veil voor deze activiteiten.

Cogent is met zijn glasvezelnetwerken actief in Amerika, Europa, Afrika, Australië en Azië. De groep is wereldwijd vertegenwoordigd en richt zich uitsluitend op bedrijven die nood hebben aan snel internet. Door zich niet te begeven op de particuliere markt, waar de concurrentie erg hoog is, blijft Cogent mooi winstgevend. In het eerste kwartaal boekte Cogent een omzet van 153,6 miljoen dollar en kwam de EBITDA uit op 56,1 miljoen dollar.

Dividend

Cogent keert een dividend uit van 94 dollarcent per kwartaal, wat op jaarbasis uitkomt op $3,76. Afgezet tegen de huidige koers van zo'n 64 dollar, komt dit uit op een mooi bruto dividendrendement van 5,8%. Cogent heeft trouwens de voorbije 41 kwartalen het dividend telkens verhoogd. Tegenover het vorige kwartaal wordt nu bijvoorbeeld 1 dollarcent meer uitgekeerd.

Beurshuizen

De analisten zijn positief gestemd over het aandeel. MoffettNathanson is het meest optimistisch met een koersdoel van $95, zo'n 48% boven de huidige koers. Ook Bank of America Securities hanteert een hoog koersdoel van $85. JP Morgan en Oppenheimer houden het op respectievelijk $70 en $76.

Grafiek van Cogent CommunicationsGratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline


Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu