Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Binance ziet af van overname Voyager

Binance ziet af van overname Voyager

Binance ziet af van overname Voyager

woensdag 26 april 2023 - door Redactie

Door de vijandige Amerikaanse regulatoren heeft Binance beslist om zich terug te trekken uit de overnamedeal van Voyager Digital.

In december raakte bekend dat Binance.US de assets van Voyager zou kopen voor 1 miljard dollar. Dat crypto en lending platform kwam in de zomer van 2022 in de problemen door de ondergang van 3AC, waarna er voor de klanten een redding kwam in de vorm van een overname door FTX van Sam Bankman-Fried. FTX legde 1,4 miljard dollar op tafel, maar ging in november zelf ten onder waardoor de overname niet door ging.

Binance kijkt aan tegen boetes

En ook deze keer is er geen oplossing voor de klanten van Voyager Digital. Binance heeft laten weten dat ze de overeenkomst opzeggen. Naar een reden hoeven we niet ver te zoeken. De vijandige regulatoren maken het de crypto industrie erg moeilijk in de VS en Binance en topman CZ worden vervolgd door de CFTC. Ze eisen zowat al het geld terug dat Binance in de voorbije jaren in de VS verdiende en willen een permanent handels-en registratieverbod. CZ en de Binance medewerkers zouden nooit meer in de sector mogen werken. 

Het valt nog af te wachten hoe het nu verder gaat, maar dat Binance een enorme boete boven het hoofd hangt is nu wel duidelijk. In het beste geval komt het dus tot een gigantische schikking en dan kan Binance het overnamebedrag dat voor Voyager voorzien was best zelf achter de hand houden.

Terugbetaling klanten

Voyager kan nu wel aanspraak maken op de 'good-faith deposit' van 10 miljoen dollar die door Binance betaald werd. Daarnaast moet er ook nog een verbrekingsvergoeding betaald worden.

Voyager zegt dat het nu zal proberen om activa te verkopen, waarna de klanten via het eigen Voyager platform een deel van hun geld zullen terug krijgen.

BNB grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu