Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Cryptocrash brengt ook Three Arrows Capital in de problemen

Cryptocrash brengt ook Three Arrows Capital in de problemen

Cryptocrash brengt ook Three Arrows Capital in de problemen

donderdag 16 juni 2022 - door Redactie

Het bekende cryptofonds 3AC zou het volgende grote slachtoffer van de crypto winter kunnen worden.

3AC is een groot fonds dat op de piek naar schatting 10 miljard dollar in beheer had. 3AC had geïnvesteerd in ondermeer de exchange Deribit en het leenplatform BlockFi. Verder heeft het fonds posities in cryptomunten zoals Avalanche, Polkadot en had het veel geld geïnvesteerd in het gekapseisde Terra / LUNA. Enkele weken voor de implosie van de UST stablecoin gaf 3AC voor meer dan 550 miljoen dollar aan bitcoin aan de Luna Foundation Guard, in ruil tegen LUNA coins. Deze coins zijn nu nog slechts 650 dollar waard. Met ook de gigantische verliezen op andere cryptomunten komt het fonds nu zwaar in de problemen.

Margin Call

Volgens geruchten zou 3AC nu een margin call gemist hebben. Bij leveraged trading kan je grote posities innemen door slechts een beperkt onderpand in te zetten. Stel dat je een bitcoin wil kopen voor 30.000 dollar en dat je hiervoor slechts 3.000 dollar moet inleggen. Wanneer de bitcoin koers daalt naar 27.000 dollar, dan is je volledige inleg of margin opgebruikt. Je krijgt dan een margin call: de vraag om verse fondsen te voorzien om de bitcoin positie aan te houden. Kan je dat niet leveren, dan wordt de positie verkocht op de markt, wat we ook een liquidatie noemen. Brengt de verkoop slechts 20.000 dollar op, dan heb je meteen ook nog een grote schuld aan het platform waar je deze trade opende.

Volgens waarnemers is 3AC momenteel aan het bekijken hoe het zijn schulden kan terugbetalen. Ze hebben ook op een traditionele manier geld geleend, met posities in coins als onderpand. Als de waarde van het onderpand sterk daalt, moeten er andere bezittingen verkocht worden om de lening actief te houden. De implosie van het fonds zou ook andere grote partijen kunnen besmetten, gezien 3AC geleend heeft bij namen als Genesis, Nexo en ook het wankele Celsius. En zo zullen de domino's blijven vallen.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu