Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Binance.US koopt assets van Voyager voor 1 miljard dollar

Binance.US koopt assets van Voyager voor 1 miljard dollar

Binance.US koopt assets van Voyager voor 1 miljard dollar

maandag 19 december 2022 - door Redactie

Binance legt meer dan 1 miljard dollar op tafel om de klanten van de gevallen cryptodienstverlener Voyager Digital over te nemen.

Door de ondergang van het fonds Three Arrows Capital (3AC) zat Voyager Digital in juli van dit jaar plots in de problemen. Ze hadden namelijk een lening van 670 miljoen dollar toegestaan aan 3AC. Voyager Digital kondigde vervolgens aan dat het zijn platform pauzeerde en dat opnames en stortingen niet meer mogelijk waren. Enkele dagen later zocht het bedrijf bescherming tegen zijn schuldeisers in de vorm van het Chapter 11. Dat moest Voyager de tijd geven om te herstuctureren en onderdelen te verkopen.

Er liep een hele tijd een veiling voor de activa van Voyager Digital en FTX van Sam Bankman-Fried trok hierbij aan het langste eind. Ze zouden Voyager Digital kopen voor 1,4 miljard dollar. Maar nauwelijks twee maanden later kapseisde FTX zelf en ging het ook in het Chapter 11 bankruptcy protection. De veiling van activa van Voyager Digital moest dus opnieuw gebeuren.

Deze keer deed Binance.US het beste bod. De exchange heeft zo'n 1,022 miljard dollar veil voor de crypto portefeuille van Voyager Digital. Volgens Brian Schroder, CEO van Binance.US, zullen ze nu proberen om de cryptomunten van klanten zo snel mogelijk weer ter beschikking te stellen. Voorlopig zitten deze fondsen nog geblokkeerd op het Voyager platform. Tegen dat de deal helemaal afgerond is zullen klanten hun activa zien verschijnen op het Binance.US platform.

Opsteker

Het nieuws komt als een opsteker voor Binance, dat niet zijn beste weken achter de rug heeft. Er is onrust over de gepubliceerde proof-of-reserves en de auditor Mazars weigert nog met Binance samen te werken. In het algemeen zijn er grote zorgen over het gebrek aan transparantie bij Binance.

Het is dus afwachten of de deal met Voyager deze keer effectief doorgaat. Moest Binance alsnog in de problemen komen, dan sluit niets uit dat we opnieuw in een soort van FTX scenario belanden waarbij de aankoop niet kan doorgaan.

BNB grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu