Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > FTX betaalt 1,4 miljard voor activa Voyager

FTX betaalt 1,4 miljard voor activa Voyager

FTX betaalt 1,4 miljard voor activa Voyager

dinsdag 27 september 2022 - door Redactie

De crypto exchange FTX.US van Sam Bankman-Fried neemt de activa over van het failliete Voyager Digital.

Voyager Digital vroeg in juli bescherming aan tegen schuldeisers, het zogenaamde Chapter 11. De boosdoener was vooral de ondergang van 3AC, het fonds Three Arrows Capital, dat op zijn beurt kapseisde door de implosie van Terra / LUNA.

Voyager kon toen niet veel anders doen dan de fondsen van de klanten bevriezen en het traden onmogelijk maken. Het geld van de klanten zit dus nog steeds vast op het platform, alhoewel klanten in augustus de toestemming kregen om tot 100.000 dollar aan cash op te vragen.

Voyager Digital aanvaardt nu een bod van FTX.US van 1,4 miljard dollar. "Voyager heeft verschillende biedingen en reorganisatie scenario's bekeken, maar de verkoop aan FTX is de beste optie voor onze stakeholders", klinkt het in een mededeling.

De kans is groot dat er een migratie gebeurt van de klanten van Voyager naar FTX.US. Maar dat betekent nog niet dat ze opnieuw toegang zullen hebben tot hun cryptomunten. Klanten van Voyager worden immers beschouwd als gewone schuldeisers en pas nadat heel het faillissement is afgewikkeld zal duidelijk worden hoeveel geld er nog overblijft. Ook bij Mt. Gox, dat in 2014 overkop ging, moesten de klanten 8 jaar wachten tot er duidelijkheid was.

Cold wallet

Wie dus een omvangrijk bedrag in cryptomunten aan een exchange toevertrouwt, moet beseffen dat dit bij een faillissement mogelijk helemaal verloren gaat. Een hardware wallet of cold wallet is in dat geval een betere optie. Het meest geavanceerde toestel is momenteel de cold wallet van NGRAVE.

Bitcoin grafiek in euroGratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu