Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Muziekstreamingdienst Pandora klaar voor overname?

Muziekstreamingdienst Pandora klaar voor overname?

Muziekstreamingdienst Pandora klaar voor overname?

maandag 29 mei 2017

De muziekstreamingdienst Pandora, die nog niet in Europa wordt aangeboden, timmert verder aan de weg met de lancering van een premium dienst. De omzet kan hierdoor de hoogte in gaan, maar het bedrijf is ook een potentieel overnamedoelwit.

Pandora is een gepersonaliseerd online radiostation dat muziek draait op basis van je eerdere feedback. Zo krijg je nummers te horen die je waarschijnlijk erg goed zal vinden.

Het Pandora aandeel tikte begin 2013 bijna de 40 dollar aan maar is ondertussen terug gevallen tot onder de 10 dollar. Vooral de concurrentie van Spotify woog zwaar op het aandeel, dat ondertussen zo'n 50 miljoen betalende klanten heeft verzameld. Pandora werkte nog steeds met een gratis model en reclameboodschappen tussen de liedjes. Het bedrijf kon hiermee bijna 77 miljoen luisteraars bereiken in het eerste kwartaal van 2017. Ondertussen werd ook een betalende service 'Pandora Premium' gelanceerd en deze lijkt alvast zijn vruchten af te werpen. Begin mei waren al ruim 500 000 proefabonnementen afgesloten.

Pandora kreeg begin mei ook 150 miljoen dollar toegestopt van het bekende KKR investeringsfonds. Analisten zijn nu positief gestemd over het aandeel en verwachten dat Pandora tegen het einde van het jaar enkele miljoenen betalende abonnees zal hebben. Pandora kan ook zijn diensten gaan aanbieden in andere landen en nog sneller groeien, maar het bedrijf is ook een potentieel doelwit voor een overnamestrijd door de grotere muziekstreamingdiensten. Zo waren er al gesprekken met Sirius XM Holdings die de andere concurrenten met argusogen zullen blijven volgen.

De meeste analisten geven dan ook koopadviezen voor het aandeel. John Egbert van Stifel heeft een koersdoel van $15, zo'n 50% boven de huidige koers.  Michael Graham van Canaccord hanteert een koersdoel van $18.

Koers en grafiek CFD op Pandora Media

Pandora Media CFD long of short


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services Comm.V
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu