Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Genesis Trading vraagt bescherming tegen schuldeisers aan

Genesis Trading vraagt bescherming tegen schuldeisers aan

Genesis Trading vraagt bescherming tegen schuldeisers aan

vrijdag 20 januari 2023 - door Redactie

Genesis heeft dan toch het Chapter 11 bankruptcy protection aangevraagd, waardoor de herstructurering zal uitgevoerd worden onder het toeziend oog van de rechtbank.

Door de Chapter 11 procedure zal er ook meer informatie publiek gemaakt worden. In de filing geeft Genesis aan dat er meer dan 100.000 schuldeisers zijn en dat er voor 1,2 tot 11 miljard dollar aan verplichtingen zijn. De activa bevinden zich ook in die bandbreedte.

Aan de top 50 van schuldeisers is Genesis zo'n 3,5 miljard dollar schuldig. Daaronder vinden we Gemini met zo'n 900 miljoen dollar en Bitvavo met zo'n 280 miljoen euro.

Volgens Genesis zal er door de herstructurering ook geld over blijven om te verdelen aan de 'unsecured creditors', een groep die in veel gevallen bij een faillissement met lege handen achterblijft.

Cameron Winklevoss van Gemini reageerde al dat het Chapter 11 een belangrijke stap is om het geld van de Gemini gebruikers terug te krijgen. "We hebben lang gewerkt om een deal op tafel te krijgen, maar Barry Silbert en moedergroep DCG weigeren om een aanvaardbaar voorstel te doen. Met de hulp van de rechtbank kan dat wel lukken", klinkt het. Winklevoss gaf ook aan dat ze een aanklacht tegen zowel Barry Silbert als DCG aan het voorbereiden zijn omwille van fraude. Die beschuldigingen kwamen eerder al in een open brief aan bod.

Uitkijken naar DCG

Om de liquiditeitsproblemen bij Genesis op te lossen, moet ook moedergroep DCG in het bad getrokken worden. Zij bekijken een verkoop van deelnemingen uit hun venture portefeuille, die zo'n 500 miljoen euro zou waard zijn. Ook de nieuwswebsite CoinDesk, een andere dochter van DCG, staat te koop. Hiervoor werden al adviseurs aangesteld. Over de overnameprijs circuleren bedragen van 200 tot 300 miljoen dollar.

Hoe het allemaal zo ver is kunnen komen lees je in het artikel 'Een diepe duik in het Genesis en DCG fiasco'.

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu